Afet Farkındalık Eğitimi

AFAD uzmanları, deprem, sel, heyelan gibi afetlerin türleri, oluşum nedenleri ve etkileri hakkında güreşçilere bilgi verdi. Afetlerde yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler uygulamalı olarak gösterildi.

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulundan Nisan 2024 dönemi açıklaması TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulundan Nisan 2024 dönemi açıklaması

Yangın ve Tahliye Tatbikatı

Sporcu Eğitim Merkezi ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'nde olası bir yangın senaryosu gerçekçi bir şekilde canlandırıldı. Güreşçiler, yangın alarmı çaldığında panik yapmadan tahliye yollarını kullanarak güvenli bir alana nasıl ulaşacaklarını öğrendi.

Deprem Anı Eğitimi

Deprem anında yapılması gereken doğru davranışlar uygulamalı olarak gösterildi. Güreşçilere "çök-kapan-tutun" hareketini yapmaları ve güvenli bir pozisyonda beklemeleri öğretildi.

Eğitimlerin ardından AFAD uzmanları güreşçilerin afet ve acil durumlarla ilgili sorularını yanıtladı.

Güreşçilerden yoğun ilgi

Güreşçiler, afet farkındalık eğitimi, yangın ve tahliye tatbikatı ve deprem anı eğitimine yoğun ilgi gösterdi. Eğitimlerin faydalı ve bilgilendirici olduğunu belirten güreşçiler, afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN