Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiren Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Terör örgütü tarafından İstanbul Taksimdeki patlamada, Gölçük’te meydana gelen depremde ve Suriye’de yürütülen askeri harekatta füze saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Ertaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

ESSEFLE KARŞILIYORUZ

Ertaş, “Hani hep söyleriz deriz ki Türkiye’de iki tane ordu var birisi vatanı kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusu öğretmenlerimiz. Bu irfan ordusu öğretmenlerimizin bütün sorunlara 24 Kasıma bir güne sıkıştırılır. Dertler anlatılır, çareler bulunur yazılır çizilir. O gün biter kaybolur ama Kalkamış’ta sınır ötesinden gelen füzede saldırısında şehit olan öğretmenimiz Ayşenur için Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin “Öğretmenim seni öğrencilerin tanıyordu, şimdi herkes tanıdı” demiş. Esefle karşılıyoruz. Böyle birinin sözün yorumunu hiçbir şey demeden sizlere bırakıyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ TAYTAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Afyonkarahisar’a yapılması gereken bazı hususların olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Niyazi Ertaş, Bunlardan en önemlileri Afyon-Şuhut yolu, Afyon-Çay-Dinar yolu, Afyon-Bolvadin-Emirdağı yoludur. Bunların yanında bölge müdürlükleri vardı bu bölge müdürlükleri de Isparta’da Konya’da bunların Afyon’a gelmesi hususunda ısrarla üzerinde durmuştum. Bu hususta, MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Bölge Müdürlüğümüzü istiyoruz” diye gündeme getirmesi, bizleri çok memnun etti” diye konuştu.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYOR

Gelecek Partisi olarak iktidara geldiklerinde Sağlık Ocaklarını 24 açık tutulması için gerekli çalışmayı yapacaklarını ifade eden Başkan Ertaş, “Biliyorsunuz sağlık çalışanları mağdurdur ve bu mağduriyetin giderilmesi için ayrım yapmaksızın sağlık çalışanlarına gerekli hakları verilecek. Ayrıca Sağlık Ocakları akşam 5-6 gibi kapatılmaktadır. Bu saatlerde kapatılan Sağlık Ocaklarında vatandaşlar sağlık hususundaki sorunlarını bu saatten sonra görememektedir. Özellikle Afyonlu vatandaşlar sağlık hizmeti bakımından mağdur olmaktadır” ifadelerini kullandı.

HASTANE SIKINTISINI TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Ataköy, Harbiş, Eşrefpaşa ve Çavuşbaş Mahallelerinde yaşanan sağlık sıkıntısını tekrar gündeme getiren Başkan Ertaş sözlerine şöyle devam etti: “Bu mahallelerimizden 10-15 kilometre mesafesini kat ederek hastanede gerekli işlemlerini yaptırabilmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Biz diyoruz ki, Afyon bu çileden kurtaracağız. Sağlık Ocakları nöbetleşe 24 saat halkın hizmetine sunulacak. Bundan sonra halk bu sağlık problemleri hususunda bu kadar yolu kat etmeyeceklerdir. Çünkü herhangi bir hastalık durumunda belediye otobüsü veya aracı yoktur. Bu vatandaş ne yapacak? Hastaneye gitmek için 15 kilometre yolu gidemeyeceği için sabahı beklemek zorunda kalıyor. Bu da vatandaş için zulümdür” dedi.

AFYON’DA İŞTEN ÇIKARMALAR VAR

Gelecek Partisi olarak Afyon’da işten çıkarmaların önünü alacaklarını söyleyen Ertaş, “Yılsonu yaklaşırken Türkiye genelinde ve Afyon’da işten çıkarmalar hat safhaya gelmiştir. Son 4 ayda Türkiye’de Antep bölgesinde 30 bine yakın işçi, Urfa’da 1, Maraş’ta 450, Malatya’da 100 binin üzerinde işçi işten çıkartılmıştır. Buralarda işten çıkartılanlar var mı? Afyon’da da aynı konudan muzdariptir. Sektördeki daralmalar ekonomik kriz işvereni bu hale getirmiştir. Elektrik zammı, SSK primi ham madde sıkıntısı gibi sorunlar üst üste gelince sektörde bir daralmak zorunda kalmış ve bunlara yılbaşında ne olacağı belli olmayan asgari maaş ücret dalgası vurunca haliyle düşünmeye başlamışlardır. Bunun için Afyon’da da işten çıkartmalar başlamıştır ve hala ücretsiz işten çıkartmalar başlamıştır” diye konuştu. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim