Gazetemiz Köşe Yazarı İsmail Akar, bugünkü köşe yazısında Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatında uzun yıllar çeşitli kademelerde yapan ve Afyonkarahisar Barosu Yönetiminde yer alan Av. Gönül Ar Güngör’ün MHP’den istifa ederek İYİ Partiye katıldığını yazdı. 

Akar yazısında,  “Hafta içinde bir bilgi geldi. Gazeteciye her kanaldan bilgi gelir. Haberci bu bilgileri teyit etmek zorundadır. Gelen bilgi uzun yıllar MHP de siyaset yapmış, partinin her kademelerinde bulunmuş Afyon Barosu yönetiminde de yer alan Av. Gönül Ar Güngör İYİ Partiye geçtiği bilgisi. 

Haberi teyit etmek adına İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’nu aradım. Aramızda kısa bir konuşma geçti. Şunu da eklemem lazım ki ne zaman İYİ Parti İl Başkanını arasam. Her daim telefonlara çıkıyor ve sorulan sorulara da net ve kesin ifadelerle cevap veriyor.

Bu sefer de öyleydi ve Mısırlıoğlu dedi ki ‘Evet Gönül Hanım partimize katıldı. Gönül Hanım ile birlikte daha başka arkadaşlarımızda partimize katılmaya devam ediyor. Partimize yeni katılan arkadaşlarımız ve Gönül Hanımın rozeti Ankara da Genel Başkanımız tarafından takılacak. Daha büyük sürprizlerimize de hazır olun.’ 
Gönül Ar Güngör iki çocuk annesi başarılı bir avukat.MHP de siyaset yaptığı dönemlerde bu partiye de önemli katkılar sağladığı kesin.

Daha önce de MHP de yine başarılı bir avukat Nesrin Çelikbilek vardı. Çelikbilek’te şu an fazlaca MHP de görünmüyor. Demem o ki MHP de kadınlar siyaset yaparken gün geliyor önleri tıkanıyor.

Peki şimdi İYİ Parti de Güngör’ün durumu ne olur?

Şimdi Gönül Ar Güngör siyasette iddialı ve hırslı bir isim.İYİ Parti de İl Yönetimi , Merkez İlçe Yönetimi  ve Kadın Kolları Yönetimi belli.Belli olmayan tek yer var.Milletvekili aday adaylığı.

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti de kadın siyasetçilerin önü açık olur her daim. Bu nedenle şu anda alanda İYİ Parti Milletvekilliğinde kadın aday olarak öne çıkan Okşan Ulusoy Efe var.

Afyonkarahisar da Eczacı olan  ve Sandıklı İlçesinden Efe, ilçe ve beldeleri gezmeye devam ediyor. Kurucu Kadın Kolları Başkanı olmasının da avantajını kullanıyor.

Afyonkarahisar İYİ Partide iki kadın aday listeye daha doğrusu seçilecek sıraya girmek için yarışacak. İYİ Parti de şu anda görünene göre milletvekilliği 1. Ve 2. sırada isimler belli.
Kadın aday 3.sırada olacak gibi.

İYİ Partininde 3.sıradan vekil göndermesi de şuandaki görüntüye göre kolay da değil.” >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim