Türkiye ortalamasından iyiyiz

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2020 yılının Eylül ayı olağan toplantısında konuşan ATSBO Başkanı Hüsnü Serteser, “İhracatta, Türkiye ortalamasından iyi durumdayız. 2020 yılı Ağustos ayında ilimiz ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,17 arttı”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında video konferans sistemi ile gerçekleşen toplantıda konuşan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “İhracatta, Türkiye ortalamasından iyi durumdayız. 2020 yılı Ağustos ayında ilimiz ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,17 arttı. Türkiye’de ise 2020 yılı Ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 azaldı. İlimizden ilk 8 ayda yapılan ihracat, geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 9,28 gerilerken, Türkiye’nin ilk 8 aylık ihracatı geçen yıla göre yüzde 12,8 gerilemiş durumda. İhracatımızda bir toparlanma var. Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa’ya ihracatımız artarken, Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihracatımız ne yazık ki gerilemiş durumda. Madencilik sektörü, ihracatımızda ilk sırada. Yumurta ihracatı ise ciddi bir biçimde geriledi. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sektörlerimiz, sıkıntılarından kurtulur.

BAZI SEKTÖRLER ETKİLENDİ

Pandemiden birçok işletmenin etkilendiğini dile getiren Serteser, “Şehrimizdeki duruma gelecek olursak, termal turizm sektörü ve aslında tüm turizm sektörü, hiç iyi durumda değil. Aynı şekilde özel eğitim kurumları da pandemiden en çok etkilenen sektörler arasındadır. Yumurtacılık sektörü, pandemiden önce de sıkıntılı durumdaydı, şimdi bu sıkıntılar devam etmektedir. Biz bu sektörlerden gelen istek ve talepleri, anında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize yazılı olarak, ayrıca görüşmelerimizde Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na iletiyorum. Pandemi dolayısıyla çalışması kısıtlanan düğün salonları gibi işletmeler için yeni teşvikler çıkması gerektiğine inanıyorum. Sağlık her şeyden önemlidir, sağlık dolayısıyla kısıtlama yaşanan sektörlere de destek verilmelidir. Bu konuları ben ve diğer illerdeki Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanları ile birlikte iletiyoruz. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’da tüm illerden gelen ilgili Bakanlara ve gerektiğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletiyor” Ahmet Işık

Editör: TE Bilisim