Tüm ülke genelinde alınan sıkı tedbirlerin sonuçlarının tam olarak neyi göstereceği belli olmadan okulların açılmayacağı tahmin ediliyor. Yüz yüze eğitimin başlangıç tarihini, vaka sayısının durumuna göre netleşeceğini bildiren Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan son yaptığı açıklamada vaka sayısının binin altına düştüğü takdirde okuların ikinci dönem açılabileceği ihtimalinin altını çizdi.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Uzun süredir uygulanan tedbirler kapsamında ara verilen yüzyüze eğitime ne zaman dönüleceği belirsizliğini korurken, velilerin bu durumdan muzdarip oldukları da ifade edildi. Yetkililerin ocağın son haftasına kadar uzaktan eğitime devam edileceği açıklamasının ardından okulların ikinci dönemde açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

ONLİNE EĞİTİM NE KADAR VERİMLİ?

Online eğitimin ne derece verimli olduğu kamuoyu tarafından tartışılmaya devam edilirken okulların açılacağı gün herkes tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Yeni yılda da hız kesmeden devam eden genel kısıtlamaların olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını belirten Necmi İlhan, bu sürecin 15 Şubat sonrasında da etkili olup olmayacağının ilerleyen günlerde görüleceğini ifade etti.  

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim