2020-2021 sezonunu Covid-19 gölgesinde tamamlayan spor kulüpleri yene sezon için kadrolarını oluşturmaya başladılar. Afyonkarahisar’ın ING Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcisi HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Efeler Voleybol Ligi’ndeki temsilcisi Afyon Belediye Yüntaş ve Misli.com 2.Lig’deki temsilcisi AfjetAfyonspor kulübü de yeni sezon öncesi bütçelerini ve yol haritalarını belirleyerek transfer çalışmalarının startını verdiler.

ŞEFFAF BİR ÇALIŞMA SERGİLEMESİ GEREKİYOR

Geçtiğimiz sezonu Play-off hattına yakın bir yerde tamamlayan AfjetAfyonspor, yeni sezona geçen yılki kadrosunu bazı yeni transferlerle takviye ederek girmeyi planlıyor. Teknik ekip ve oyuncular büyük bir ihtimalle 9 Temmuz’da toplanıp bayram öncesine kadar antrenmanlara başlayacaklar. Takımın iskeletini koruyarak kaleci ve forvet için özel çalışma yapıldığı, diğer mevkilere takviye alınacak futbolcularla görüşmelerin devam ettiği öğrenildi. Yönetimin sesiz ama önemli isimler ile anlaşmış olmaları, ‘Ya Şampiyonluk Ya Şampiyonluk’ parolası ile lige başlayacağını gösteriyor. Sosyal medya kaynaklarından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten kulüp yöneticileri, kesin anlaşma sağlanan oyuncularla ilgili bilgilerin spor basını aracılığı ile anında taraftar ve sporseverlerle paylaşılacağını söylediler. Bu arada kulüpte geçmiş yıllarda görev alıp sıkıntıların yaşanmasına ve şaibeli konularla anılan kişilerin kulüpte görev almasının söz konusu olmadığı ifade edilirken, Tamamen kamu kaynakları ile ayakta duran mor beyazlı kulübün tüm faaliyetlerinde şeffaf bir çalışma sergilemesi gerekiyor.

KRİTİK TARİH 1 TEMMUZ

ING Basketbol Süper Ligi takımlarından HDI Sigorta Afyon Belediyespor’da ise yeni sezon için kritik tarihin 1 Temmuz 2021 olduğu öğrenildi. Afyon Belediyesi’nin yeni sezonda basketbol takımına geçtiğimiz yıllara oranda daha fazla bütçe ayırabileceği, bu nedenle yönetimin daha rahat bir bütçe ile yoluna devam edeceği belirtiliyor. Kulübün geçmiş yılardan devreden 6 milyon lira civarında borcu bulunduğu, bu sezonki bütçesinin ise 10 milyon liranın üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Afyon Belediyespor basketbol takımının 1 Temmuz tarihinde çeşitli ödemeleri bulunduğu ve bu ödemelerin gününde yapılması gerektiği belirtildi. Kulüp Başkanı Cömert Küce ve yönetim kurulu üyelerinin bu ödemelerle ilgili bir takım planlamalar yaptıkları ve ödemeler gerçekleştikten sonra yeni sezonun yol haritasını belirleyecekleri öğrenildi.

VOLEYBOL TAKIMISANDIKLI’YA GİTTİ

Efeler Voleybol Ligi’nde mücadele veren Afyon Belediye Yüntaş takımı ise yeni sezonda Sandıklı Belediyesi’nin destekleriyle lige katılacak. Devir öncesi lige katılım bedeli, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları doğrultusunda ödendi ve lige katılım için engel kalmamış oldu. Vali Gökmen Çiçek’in ricası üzerine Voleybol Takımı’nın Sanjet bünyesinde lige katılması için çalışmalara başlayan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ticari zekâsını da ortaya koyarak isabetli bir karara imza attı. Buna göre Voleybol takımının bu yılki giderlerini Sandıklı Belediyesi ve Sanjet karşılayacak ve voleybol takımı Sandıklı Spor Salonu tamamlanana kadar maçlarını yine Afyon’da oynayacak. Voleybol takımı, futbol dışı branş olduğu için en üst ligde ve profesyonel olmasına rağmen, Sanjet’e vergi avantajı ile fazla bir yük getirmeden kendi bütçesinden de sağlayacağı katkılarla hem voleybol takımının Efeler Ligi’nde mücadelesini sürdürmesini sağlayacak hem de ilçeye yeni bir spor salonu kazandıracak. Ayrıca Sandıklı ilçesi, diğer ilçelerde olmayan Türkiye’nin en üst liginde takıma sahip Afyon’un tek ilçesi olacak.

ÇÖL, PROFESYONEL TAKIMI İLÇEYE KAZANDIRDI

Başkan Çöl milyonlarca lira harcamadan ve yıllarca beklemeden profesyonel bir takımı ilçeye kazandırmış oldu. Türkiye’nin en üst liginde iki takımla ve 2.ligde mücadele eden üç profesyonel takıma sahip olan Afyon ve bu takımların bütçelerinin tamamına yakını kamu kaynakları ile karşılanması il yöneticilerinin spora ne kadar önem verdiklerini göstermekte. İlimize kazandırılmış milyonlar değerindeki spor tesislerinde profesyonel takımların olmaması düşünülemez ancak gençlik ve spor il müdürlüğü bünyesindeki antrenörlerin sporcu yetiştirmeleri gerekiyor, Antrenörlerin başarısızlıkları spor camiasının tepkisini çekmekte.Amatör ve profesyonel tüm kulüplerin başarısı için her türlü imkanı sağlayan Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e kulüplerimizin bu sene kupa hediye etmesi bekleniyor. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim