Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve milletin hayallerini, beklentilerini tespit etmek için AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Şehrim 2023 Afyonkarahisar’ Çalıştayı  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

AFYONKARAHİSAR’I KONUŞTULAR

Korel Termal Otelde gerçekleştirilen ‘Şehrim 2023 Afyonkarahisar’ Çalıştayına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, iş insanları ve STK temsilcileri katıldı.

BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Şehrim 2023 Afyonkarahisar Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Şehrimiz tarihi dokusu ile Türkiye'de hem Osmanlı hem de Selçuklu mimarisini içinde barındıran, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki yapıtlarla da dikkat çeken nadide şehirlerden biridir. Zira Afyonkarahisar Türkiye'de rekreasyon alanında en büyük çalışmanın yapıldığı İl olma özelliğine sahiptir” dedi.

468 TESCİLİ YAPI TAMAMLANIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2017’de başlattığı proje kapsamında, Afyonkarahisar’daki Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi ‘Afyon Evleri’nin bir bir turizme kazandırıldığını belirten Uluçay, “Toplam 468 tescilli yapı aslına uygun bir şekilde tamamlanıyor. Aslında burada toplamamızın amacı şehrimizin çevre, şehir ve kültür konularında sizlerin fikirlerini alarak Şehrim 2023 projesini birlikte geliştirmek istiyoruz” diye konuştu. 

FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Uluçay, “Şehirlerimizin kadim değerleriyle geleceğe taşınması amacıyla yola çıkan Şehrim 2023 projesi kapsamında sizde güzel şehrimiz Afyonkarahisar için hayallerim, fikirlerim, söyleyecek sözüm var diyorsanız bunu bizlerle paylaşabilirsiniz. Şehrimizin geleceğinin söz sahibi olan siz değerli halkımızın fikirlerini almak için Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan başkanlığında Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığımız tarafından başlatılan Şehrim 2023 Afyonkarahisar projesi Afyonkarahisar’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

GÜZEL ESERLER ŞEHRİMİZDEDİR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise, Afyonkarahisar’ın bir medeniyet şehri olduğuna dikkat çekerek, Afyonkarahisar dışından gelen tüm katılımcıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Afyonkarahisar’ın 8 bin yıllık maziye sahip olduğunu söyleyen Milletvekili Yurdunuseven, Friglerden başlayan özellikle Selçukludan başlayarak Osmanlı’ya kadar devam eden ve günümüzde de çok güzel eserler şehrimizdedir” dedi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim