Halil Konakçı’nın Şeyh Said Yorumu Sosyal Medyayı Salladı

Halil Konakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam-hatip olarak görev yapan ve Bursa’da vaazlar veren bir din adamıdır. Halil Konakçı, son günlerde sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Bunun nedeni ise Halil Konakçı’nın Şeyh Said isyanı ile ilgili yaptığı tartışmalı yorumdur. Peki, Halil Konakçı kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? Halil Konakçı nerede çalışmaktadır? Halil Konakçı Şeyh Said hakkında ne dedi? İşte Halil Konakçı ile ilgili merak edilenler…

Halil Konakçı Kimdir, Kaç Yaşındadır, Nerelidir?

Halil Konakçı, 1980 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Aslen İzmirli olan Halil Konakçı, ilahiyat eğitimi aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak imam-hatip olarak görev yapmaya başladı. Halil Konakçı, şu anda Ankara’da Melike Hatun Camii’nde imam-hatip olarak çalışmaktadır. Ayrıca Bursa’da Mihraplı Camisi’nde de vaazlar vermektedir. Halil Konakçı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Araç ile minibüs çarpıştı, 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı Araç ile minibüs çarpıştı, 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Halil Konakçı Neden Gündem Oldu?

Halil Konakçı, son zamanlarda sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Bunun nedeni ise Halil Konakçı’nın Şeyh Said isyanı ile ilgili yaptığı tartışmalı yorumdur. Halil Konakçı, Şeyh Said isyanını savunan ve Şeyh Said’i bir İslam kahramanı olarak gösteren bir video paylaştı. Videoda Halil Konakçı, “Şeyh Said efendi bir hain değil bir çok vesika ile ispatlandığı üzere sadece yıkılan dini değerlerini korumaya çalışan ve bu uğurda şehit olan bir Müslümandır, Şeyh Said bir İslam kahramanıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi