Önceki kapanışa oranla 45,02 puanlık bir artışla ve yüzde 0,59'luk bir değer kazanımıyla açılışı gerçekleştiren BIST 100 endeksi, 7.716,07 puana ulaştı. Bankacılık endeksi ve holding endeksi sırasıyla yüzde 0,59 ve yüzde 0,53 arttı. Sektör endeksleri arasında en yüksek kazanç yüzde 1,23 ile bilişim sektöründe yaşanırken, en büyük gerileme yüzde 0,69 ile menkul kıymet yatırım ortaklığında görüldü.

Dün, tahminlerin üzerinde bir değer kazancıylaa güne yüzde 1,36 yükselişle başlayan BIST 100, günü 7.671,05 puandan tamamladı. Analistler, bu durumun ABD'deki enflasyon yavaşlamasının ve Federal Rezerv sisteminin faiz artışlarına son vermesine bağlı olarak küresel piyasalarda olumlu bir seyir izlemesiyle ilişkilendiriliyor.

Analizlere göre, para piyasalarında, Federal Rezerv'in faizleri Aralık ayındaki toplantısında sabit bırakacağına kesin gözle bakılıyor. Aynı zamanda, bankanın gelecek yılın Haziran ayında faiz indirimlerine başlayacağına yönelik tahminler de kuvvetlendi.

Bakan Işıkhan, iş arayanları İŞKUR'a davet etti Bakan Işıkhan, iş arayanları İŞKUR'a davet etti

3 HİSSE ÇIKARILDI

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) dün 364,45 baz puana gerileyerek, Mart 2021'den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Küresel endeks sağlayıcısı MSCI ise, Türkiye küçük ölçekli şirketler endeksine 19 yeni hisse eklediğini ve 3 hisseyi çıkardığını duyurdu.

Analizlere göre, günün devamında yurt içinde bütçe dengesi, yurt dışında İngiltere'deki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Avro Bölgesi'ndeki sanayi üretimi ve ABD'deki ÜFE, perakende satışlar ve New York Fed imalat sanayi endeksi verileri önem arz ediyor. Bu rakamların yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına dair haberler de yatırımcıların dikkatini çekiyor. Teknik açıdan, BIST 100 endeksinde 7.780 ve 7.850 seviyeleri direnç noktası olarak, 7.520 ve 7.420 puanlar ise destek konumu olarak görülüyor.

Editör: Tuğba Özkan