Herkesin evinde bunlardan var! İçi altınla doluymuş! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU EŞYALARINIZ SERVET KAZANDIRABİLİR

Son dönemlerde vatandaşların altın yatırımı giderek artarken meğer evde hiç kullanmadığımız bu eşya altınla doluymuş! Günden güne bütün ürünlerin fiyatları artarken en çok zamlanan ürünlerden biri de elektronik eşyalar oldu. Altın ise çok fazla dayanıklı ve iyi iletken olduğu için elektronik eşyalarda sık sık kullanılıyor. Bu eşyalar arıza yaptığı zaman çöpe atılıyor ya da hurdaya veriyor ancak içinden altınların toplandığı tespit edildi. 

New York Fed imalat endeksi mayısta daralmanın sürdüğüne işaret etti New York Fed imalat endeksi mayısta daralmanın sürdüğüne işaret etti

Telefon tamircisi Hıdır Yıldız vatandaşlara ana kartların çoğunda altın olduğunu ve sarı olarak görülen şeylerin yüzde 99’unun altın olduğunu söyledi. Yıldız konu ile ilgili şunları söyledi; ‘Telefonların içindeki ana kartlar kiloyla belli fiyatlarda satın alınıyor. Benim elimde bir sürü çalışmayan telefon olduğunu ve o cihazların ana kartlarını çıkarmamın bir hafta süreceğini belirttim. Sonra internetten ana kartların üstündeki altının nasıl çıkarılacağını öğrendim. Demir bir bidonda kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içinde eridi ve altınlar da kendi kendine çıktı.’ Ana kartlardaki altın çıkarma işlemi zararlı kimyasallar kullanılarak yapılıyor ve evde yapılması tavsiye edilmiyor. Bu elektronik eşyaların çöpe atılmaması veya hurdacıya ucuz fiyatlara satılmasından ziyade dönüşüm yapan firmalara verilmesi öneriliyor.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN