AFSÜ öğrencileri, Türkiye'nin lider kurumlarıyla buluştuğu İç Anadolu Kariyer Fuarı İKAF'24'te kariyer olanaklarını keşfetti.

01 1-1

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen İç Anadolu Kariyer Fuarı İKAF'24, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda düzenlenerek Türkiye’nin "Yetenek Her Yerde" temasıyla gerçekleştirilen "Bölgesel Kariyer Fuarları" arasında yer aldı. AFSÜ öğrencileri, bu önemli etkinlikte ülkemizin lider kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelerek kariyer olanakları hakkında bilgi edindi.

Sel Şuhut’u yıktı geçti! Sel Şuhut’u yıktı geçti!

02-8

Eskişehir Yunusemre Kampüsünde iki gün boyunca devam eden fuara AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz, AFSÜ Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Oruçoğlu ve KAGİM personeli Öğr. Gör. Önder Çoban ile AFSÜ üniversitesinin farklı bölümlerinden 80 öğrenci katılım sağladı.

03-9

Öğrenciler, fuar boyunca kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, seminerlere, bilgilendirme oturumlarına, atölye çalışmalarına ve mülakat simülasyonlarına katılarak kariyerlerine katkı sağladılar.

04-8

İKAF'24, kamu ve özel sektör işverenlerini gençlerle buluşturarak iş ve staj imkânları sunmanın yanı sıra atölye/örnek olay çalışmaları, kariyer söyleşileri, kurum tanıtımları ve işveren kariyer sohbetleri gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, uzmanlarla tanışma fırsatı bulurken aynı zamanda üniversitenin bölüm ve programları ile yürütülen araştırma-geliştirme çalışmaları hakkında bilgi edindiler.

05-1

İKAF'24 hakkında değerlendirme yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, fuarın bölgedeki 12 üniversitenin iş birliğiyle düzenlenmesinden dolayı büyük ilgi gördüğünü belirtti. Binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, AFSÜ'yü tanıtma fırsatı sunarken aynı zamanda öğrencilere önemli kariyer olanakları sunduğunu vurguladı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK