TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine görüşmeler başladı. Toplantı, AK Parti Samsun Milletvekili olan bir yetkili başkanlığında gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sırasında İçişleri Bakanlığı dışında Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporlarına da değinilecek.

İçişleri Bakanı, bakanlığının bütçesine ilişkin sunumunda, ayrıca 1 Ocak-1 Kasım arasında düzenlenen 370 operasyon sonucunda 1 uluslararası, 13 ulusal, 33 bölgesel, 253 yerel organize suç örgütüne karşı müdahalede bulunulduğunu ve 1800 kişinin tutuklandığını belirtti.

Kendisi aynı zamanda Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlere de değindi ve "645 bin kurulu çadırda 2,5 milyon depremzedemizin barındığını ve 20 Eylül itibarıyla çadırda kalan vatandaşımız kalmadığını. Deprem bölgesinde acil yıkılacak ve yıkık 60 bin 421 bina enkazının tamamı 68 günde temizlendi. 200 bin 250 ağır hasarlı binanın yüzde 65'inin yıkılıp enkazının kaldırıldığı" bilgisini paylaştı.

Afyon’da korkutan kaza! Afyon’da korkutan kaza!

Editör: Tuğba Özkan