Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri çerçevesinde özel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında, Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Vefa Özel Rehabilitasyon Merkezi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nden 17 engelli öğrenci ve anneleri kışlaya davet edildi.

Jandarmayla ilgili farklı departmanlardan eğitimler alan katılımcılara asayiş, trafik ve arama kurtarma gibi birimlerin önemi ve işlevleri anlatıldı.

ALBAY YAĞAN, ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BİREBİR İLGİLENDİ

Misafirler arasında yer alan engelli öğrenciler, jandarmanın kullanmış olduğu bomba arama robotları ve özel eğitimli köpeklerle tanışma fırsatı buldu. Etkinlik, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan'ın da katılımıyla renk kazandı. Albay Yağan, engelli öğrencilerle birebir ilgilenerek onların bu özel günlerini daha anlamlı hale getirdi.

Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır! Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır!

Eğitim ve bilgilendirmenin ardından gerçekleşen sosyal aktiviteler, öğrencilerin TİM köpeklerini sevdiği ve bu anların fotoğraflandığı keyifli anlara dönüştü. Böylece, hem engelli öğrencilerin sosyal hayata adaptasyonu desteklendi hem de ailelerin farkındalığı artırıldı. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği bu etkinlik, katılımcılar ve öğrenciler için unutulmaz bir deneyim oldu. N\S

Editör: Nurbanu Soy