Ilk Evim Arsa Projesiyle Millet Tapularini Kapiyor Projeyle Ilgili Tum Detaylar Sizdirildi 640X331

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut Dairesi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen “İlk Evim Arsa” projesine konut arsası başvuruları tamamlanmıştı. 2022 yılında başlatılan projede çekilişinden bu yana kamuoyunun gözü ve kulağı projenin hangi tarihte hayata geçirileceğini merak ediyordu.

AK Parti Kütahya İl Meclis Başkanı Mustafa Önsay, konuyla ilgili açıklamasında “İlk Evim Arsa” adı verilen proje kapsamında Kütahya merkezde 1.000 müstakil arsa ve 160 ortak arsanın mülkiyetini belirlemek için kura çekildiğini anlattı.

Bu çerçevede Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden TOKİ’ye 2 milyon 6 bin 140 metrekare arsanın devredildiği belirtildi.

Ilk Evim Arsa Projesiyle Millet Tapularini Kapiyor Projeyle Ilgili Tum Detaylar Sizdirildi

Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır! Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır!

Başkan Mustafa Önsay, Parmakören Mahallesi’ndeki 160 toplumsal arsanın tahsis ve sözleşmesiyle ilgili sözleşme sürecinin başladığını açıkladı. Önsay, konuşmasında ayrıca, Parmakören Mahallesi’nde 1.941.645 metrekarelik alanı kapsayan 1.000 tek ailelik parsel için taslak planın hazırlandığını, ajansın görüşü kesinleştikten sonra revize edilerek onay aşamasına geçileceğini de aktardı.

“İlk Evim Arsa” projesi 2 ay içerisinde tamamlanıp sözleşme imza aşamasına gelmesi için çalışmaların hızla ilerlledi belirtilirken TOKİ’den arsa satın alanlar, arsa ve emlak fiyatlarındaki artış nedeniyle fiyatın değişip değişmeyeceğini merak ediliyor. 

Kaynak: FATMA SEDA CAN