CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Afyon ziyareti, CHP Afyon Teşkilatındaki bilinen fakat İl Başkanı tarafından gizlenmeye çalışılan çatlağı gün yüzüne çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın seçim ofisinin açılışı için Afyon’a gelerek partililerine otobüs üzerinden hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Afyon’dan sonra gittiği Uşak’ta yaptığı konuşma Türkiye gündemine oturdu.

özgür özel uşak konuşma

Burcu Köksal’ın seçim otobüsü üzerinde Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında yaptığı konuşmada seçildiği takdirde Afyon Belediyesinde DEM Parti’ye kapısının kapalı olduğunu söylemesinin ve Özgür Özel’in bu konuşmaya sessiz kalmasının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sinirlendirdiği iddia edildi.

ekrem imamoğlu sinirli foto

TELEFONLA GÖRÜŞTÜ, MORALİ BOZULDU

Özgür Özel’in yaptığı konuşmasının sonrasında hızlıca otobüs ile Uşak’a doğru yola çıktığı sırada kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aradığı ve Burcu Köksal’ın neden böyle bir konuşma yapmasına izin verdiği ve kendisinin daha sonra neden buna itiraz etmediğini sorduğu iddia edildi.

Özgür Özel’in Afyon il merkezinden ayrılmasından bir süre sonra bu görüşmenin gerçekleştiğini, CHP Genel Başkanının moralinin bozulduğu ve iki gün öncesinde Sinanpaşa İlçesine uğrayacağına dair verilen randevuya rağmen yolda kendisini karşılamaya gelen Sinanpaşa Heyetini selamlamakla yetinerek, Sinanpaşa’ya uğramadan Uşak’a hareket ettiği görülmüştü.

TÜM TÜRKİYE, AFYON’U KONUŞTU

Yol boyunca bazı telefon görüşmeleri yaptığı ifade edilen Özgür Özel’in Uşak’ta yaptığı konuşmada Afyon Belediye Başkan adayı ve CHP Milletvekili, CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın kendisini arayarak Afyon’da yaptığı konuşmadaki DEM Parti hariç sözlerinin lisan sürçmesi olduğunu, Afyon Belediyesinin de Uşak Belediyesinin de kapılarının tüm siyasi partilere açık olduğunu söylemişti.

Özgür Özel’in bu sözleri üzerine Burcu Köksal’da yaptığı açıklamada Afyon’da seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmadaki sözlerinin arkasında olduğunu ve DEM Partiye kapının kapalı olduğunu belirterek Genel Başkanını yalanlamıştı.

burcu köksal

Bu gelişmeler ve peş peşe gelen açıklamalar dün akşam pek çok televizyon kanalında ve haber sitelerinde ilk haber olarak yer almış, canlı yayınlarda uzun bir süre konuşulmuştu.

GÖRGÖZ FIRSATTAN İSTİFADE ETMEK İSTİYOR

CHP Parti Meclisi Üyesi Yalçın Görgöz’ün de fırsattan istifade etmek için boş durmayarak sosyal medya üzerinden Genel Başkanını doğrulayan açıklamalarda bulunması ise tepki çekti.

yalçin görgöz

Burcu Köksal ile Yalçın Görgöz arasında uzun yıllardan beri devam eden siyasi çekişmelere dikkat çeken CHP’ye yakın kaynaklar, ‘Burcu hanım siyaset arenasına çıktığı andan itibaren Yalçın beyin kendisine olan hasmane tutumu ve kıskançlığı biliniyor. Bu durum zaten Afyon’da CHP’nin hep kan kaybetmesine neden oluyordu. Afyonda son kongrede yaşanan olaylarda işin tuzu biberi olmuştu. Şimdi böyle bir durumda Genel Başkanının gözüne girmek için ve Burcu hanımı zorda bırakmak için olsa gerek, durumdan vazife çıkararak sosyal medyadan bu konuya burnunu sokuyor. CHP olarak zaten bu durumlardan dolayı yeterince sıkıntı çekiliyor. Burcu hanım yarın Belediye Başkanı olsa, Yalçın beyde ileride Milletvekili olsa bu çekişmeler ile Afyon’u nasıl yönetecekler, Afyon’a nasıl faydalı olacaklar? Çiçeği burnunda İl Başkanı temiz bir insan. Bu ikili arasındaki çatlağı gizlemeye çalışıyor ama böyle olaylarda çatlağın ne denli büyük olduğu ortaya çıkıyor. Acıyor insan İl Başkanına, onun böyle arada derede kalmasına üzülmemek elde değil’ dediler.

SİNANPAŞA’DAKİ BAZI CHP’LİLER TEPKİLİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Sinanpaşa İlçesine uğrayacağı sözüne rağmen bu sözünde durmaması Sinanpaşa’daki bazı Cumhuriyet Halk Partilileri üzdü. İki gün öncesinden hazırlık yapıldığını ifade eden bazı Sinanpaşa’lılar, ‘Sinanpaşa Afyonun ilçeleri arasında CHP’ye her zaman yakın olan bir ilçedir. Genel Başkanın söz vermesine rağmen 30-40 dakika buraya vakit ayıramaması üzücü. Sinanpaşa halkına daha şimdiden verdiği sözü tutmayan bir partinin bu tutumunu halka anlatması ve oy alabilmesi zordur. Sinanpaşa’da CHP seçimi şimdiden kaybetmiştir’ dediler.

Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti! Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti!

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER