Merkez tarafından hayata geçirilen 'Yetenek Kapısı', 'Kariyer Kapısı', 'Yetenek Her Yerde', 'Staj Seferberliği' konulu programlarda, üniversite ve iş dünyası arasında köprü kurmayı hedefleyen dijital platformlar ve bunların nasıl kullanılacağı öğrencilere ve öğretim görevlilerine anlatıldı. Bu etkinliğe AKÜ öğrencileri ve öğretim görevlilerinin yanı sıra GİKAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör Ozan Emre Aytemir, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Cumhur Güngör ve Sandıklı MYO Müdür Yardımcısı Havva Uzun’da katıldı.

Ozan Emre Aytemir'in açılış konuşmasında belirttiği gibi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kariyer hizmetleri sektöründe mevcut kapasiteyi artırmak, üniversite kariyer merkezlerinin hizmetlerini çeşitlendirmek ve bu hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi amacıyla çeşitli dijital platformlar geliştirdi.

Aytemir, "Bu platformlar sayesinde öğrenciler ve mezunlar, işveren ve üniversite kariyer merkezleri ile zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın dijital bir ortamda etkileşime geçebiliyor. Bu platformları yakından takip etmek size büyük fırsatlar sunacak" diye ekledi.

Aytemir, GİKAM'ın çeşitli dijital platformları, telefon uygulamaları ve web sitesi aracılığı ile milyonlarca üniversite öğrencisine eşit imkanlar sunduğunu, iş fırsatlarına kolay erişim sağladığını ve işverenlerin aradıkları yetenekleri bulma sürecini hızlandırdığını belirtti.

Programda, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversite öğrenci ve mezunlarına yönelik tüm ilanları ve diğer kariyer imkanlarına dair bilgilerin 'Yetenek Kapısı' aracılığıyla sunulduğunu, böylece öğrencilerin ve mezunların eğitim ve yetenek bilgileri ile profesyonel profillerini oluşturabileceği, işverenlerin yayınladığı staj ve iş ilanlarına başvurabileceği, etkinlik, eğitim, burs gibi duyurulardan haberdar olabileceği ifade edildi.

GSF Öğrencilerinin Karma Sergisi AKÜ’de Açıldı! GSF Öğrencilerinin Karma Sergisi AKÜ’de Açıldı!

Soru-cevap şeklinde ilerleyen etkinlik, yoğun katılım ve yoğun ilginin ardından son buldu.

Editör: Tuğba Özkan