İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin yetersiz olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi. Mısırlıoğlu, "İYİ Parti olarak yaptığımız teklif, yılın ilk yarısı için 17 bin TL, ikinci yarısında ise 20 bin 500 TL idi. Ancak, hükümetin belirlediği 17 bin 2 TL'lik asgari ücret hayat pahalılığı karşısında vatandaşlarımızın emeklerini eritecek ve yetersiz kalacaktır" dedi.

Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi! Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi!

muhammet mısırlıoğlu

Mısırlıoğlu, asgari ücret meselesinin çalışanlar için değil, geniş halk kitleleri için önemli bir konu haline geldiğini vurgulayarak, "Büyükşehirlerdeki ortalama ev kiralarının bile bu rakamın üstünde olduğunu ve Türk-İş'in hesaplamalarına göre yaşam maliyetlerinin çok daha yüksek olduğunu belirterek, asgari ücretin açıklanan seviyede kalmasının milyonlarca insanı yoksulluğa iteceğini" ifade etti.

Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kaldığını belirten Mısırlıoğlu, "Bir hanenin yoksul sayılmaması için ailede en az 3 işi asgari ücret almak zorunda. Mevcut işsizlik ortamında birden fazla kişinin aynı evden çalışmasını beklemek de gerçekçi değildir" şeklinde konuştu. Mısırlıoğlu, yaklaşan 31 Mart seçimlerinin vatandaşların bu duruma nasıl bir tepki vereceklerinin göstergesi olacağını belirtti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN