Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret

Raporda yer alan verilere göre, Nisan ayında 32 kadın cinayeti işlenmiş, bunlardan 13'ü şüpheli bir şekilde ölü bulunmuş. Öldürülen 32 kadından 10'u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi nedeniyle öldürülmüş. Diğer nedenler arasında annesinin babasıyla barışmaması, kedi beslediği, taş attığı, ekonomik bahaneler gibi çeşitli sebepler bulunuyor.

18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucu olarak açıklanıyor. Bu durum, kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin caydırıcı cezalar almadıkça, adil yargılama yapılmadıkça ve önleyici tedbirler uygulanmadıkça devam edeceği vurgulanıyor.

Raporda adı geçen öldürülen kadınların isimleri de paylaşılmış ve bu isimler, kadına yönelik şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ayrıca, şüpheli biçimde öldürülen kadınların da adları raporda yer alıyor, bu durum da soru işaretlerini artırıyor.

Kaynak: BÜLTEN