16 yıldır haber alınamayan kişiye bakın ne olmuş? 16 yıldır haber alınamayan kişiye bakın ne olmuş?

Kış lastiği takma zorunluluğu yağışların etkili olmasıyla birlikte gündeme geldi. Kış lastiği takma uygulamasının başlangıç tarihi, uygulanacak şartlar ve olası cezalar, araç sahipleri tarafından sıkça sorgulanan konular arasında bulunmakta.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği kullanımının 1 Aralık'ta başlayacağı belirtilmiştir. Söz konusu zorunluluk, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başlayıp 1 Nisan'a kadar devam edecek.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI HANGİ ARAÇLAR İÇİN ZORUNLU?

Her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar kış lastiği kullanmak zorundadır.

Kış lastikleri, 7 derece Celsius ve altındaki sıcaklıklar ile karlı, çamurlu ve ıslak yüzeylerde yaz lastiklerine kıyasla çok daha iyi performans göstermektedir. Bu sebeple tüm sürücülere, kış şartlarına uygun önlemlerini almaları ve kış lastiği takmaları tavsiye edilir. Böylelikle hem kendi güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği sağlanmış olacaktır.

Kış lastiği takmayan araç sürücüleri, uygulama süresi içerisinde denetimlerde tespit edilebilir ve idari para cezası ile cezalandırılabilir. Bu nedenle, kış lastiği takma zorunluluğu bulunan araç sahiplerinin belirlenen süreler içinde gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan