Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Gençlik ve Spor eski Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. M. Muharrem Kasapoğlu, isminin verildiği Afyonkarahisar Belediyesi Dr. M. Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzunun açılışını gerçekleştirdi. Afyonkarahisar’ın fahri hemşerisi olan Milletvekili Kasapoğlu, “Ben de kendimi Afyonkarahisar’ın bir evladı olarak görüyorum” dedi.

30 yıldır atıl vaziyette bulunan Olimpik Yüzme Havuzunun yeniden kazandırılma sürecini paylaşan İzmir Milletvekili Kasapoğlu, Yüzme Havuzunun açılışının kendisi için özel bir anlam taşıdığını vurguladı. Gerçekleştirdikleri yüzlerce açılış arasında bu projenin ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Kasapoğlu, spor ve gençlik alanında Afyonkarahisar'ı önemli bir destinasyon haline getirme amacına vurgu yaptı.

Afyonkarahisar’ın Spor turizmi alanında dünya çapında bir merkez olması yolunda önemli bir adım attığını belirten Milletvekili Kasapoğlu, atılan adımlara Afyonkarahisar'da inşa edilen spor tesislerinin, özellikle gençler olmak üzere tüm Türkiye'nin hizmetinde olduğuna işaret etti. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasında “eser siyaseti” kavramına da dikkat çekti.

Tasarruf Genelgesi Resmi Gazete'de Yayımlandı Tasarruf Genelgesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

Kazandırılan eserlerin her birinin Afyonkarahisar ve Türkiye gençliğine dokunan bir niteliğe sahip olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, projelerin hayata geçirilmesinde ortak akıl ve iş birliğinin etkisini de öne çıkardı. Öte yandan elinde dosya ile gelen Kasapoğlu, “Afyonkarahisar’daki eser siyasetinin tam listesinin dosyaları bende mevcut” dedi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Belediyesi Dr. M. Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzunun açılış kurdelesi dualar ile açıldı. Kurdele kesimin sonrasında Milletvekili Kasapoğlu, tamamlanan Olimpik Yüzme Havuzunu incelemelerde bulunarak, yüzme sporcularının yarış startını verdi. 

>>CEMİLE KAYTAN

Editör: Tuğba Özkan