Meydana gelen kazada, kiraz bahçesinden dönen tarım işçilerini taşıyan servis aracının sürücüsü Berat K. mahkemedeki ifadesinde kusurlu olduğunu ve yaşını büyütüp ehliyet almak için sertifika aldığını ancak ehliyete çevirmediğini itiraf ederek, ilk savunmasında; kusurlu olduğunu, yaşını büyüttürdüğünü, B sınıfı sürücü belgesi sertifikasının bulunduğunu ancak ehliyete dönüştürmediğini kaydederek, “Tahliyemi istiyorum, çok pişmanım. Keşke kaza meydana gelmeseydi. Tek amacım sadece para kazanmaktı” dedi.

A W123755 02

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesi çıkışında meydana gelen kazada, 19 yaşındaki Berat K. tarafından kullanılan minibüs, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yol kenarındaki şarampole yuvarlandı ve ardından ağaçlara çarparak devrildi.

Afyon’da cinayet mi, intihar mı? Afyon’da cinayet mi, intihar mı?

SÜRÜCÜNÜN RESMİ BELGELERİNİN EKSİK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından başlatılan soruşturmada, kazanın yaşandığı servis aracının kapasitesinden fazla yolcu taşıdığı ve sürücünün resmi belgelerinin eksik olduğu ortaya çıktı. İddianame, Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildikten sonra, davada tanık ve mağdurlar da dinlendi.

A W123755 01

Sürücü Berat K. savunmasında, olay günü alkol veya uyuşturucu kullanmadığını ve 2005 model minibüsün fazla hız yapmadığını belirtti. Sanığın ifadeleri mahkeme salonunda tepkiye neden oldu ve bazı izleyiciler duruşma düzenini bozdukları gerekçesiyle salondan uzaklaştırıldı. Ayrıca sanık, yetersiz ehliyeti ve trafikte deneyimsiz olduğunu kabul etmekle birlikte, hiçbir kötü niyeti olmadığını ve sadece geçimini sağlamak istediğini vurguladı.

Kaynak: İHA