Dinar Kaymakamı Kemal Duru, yurt içi üretimi teşvik etmek amacıyla düzenlenen Türk Malları Haftası kapsamında Haydarlı İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılım gösterdi. Etkinlik, ülkemizin yerli üretimine dikkat çekmek ve bu alandaki farkındalığı artırmak amacı taşıyor.

Kaymakam Duru, etkinlikte yaptığı konuşmada yerel kültürün ve üretimin önemine dikkat çekerek kültürel değerlerimizin korunmasının ve milli ekonomimizin güçlenmesinin önemini vurguladı. Duru, "Kültürümüzü yaşatan bu güzel sahnenin, birbirimizle paylaştığımız mutluluğun öğrencilerimizin zihinlerinde olumlu iz bırakacağına ve hafızalarında kalacağına inanıyorum. Bu haftayı kutlamamızın sebebi yerli mallarımızın tüketilmesinin özendirilmesidir. Kendi ürettiğimiz malları tükeceğiz ki memleketimiz daha da gelişsin, bağımlılığımız kalmasın," şeklinde konuştu.

Öğrencilerin büyük ilgisini çeken bir diğer nokta ise Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan yerli ve milli aracımız TOGG oldu. Geleceğimizin teminatı olan çocukların yeni nesil yerli üretim araca olan ilgisi gözlerden kaçmadı.

Afyon-İmam Hatip Lisesi İlimizi Gururlandırdı Afyon-İmam Hatip Lisesi İlimizi Gururlandırdı

Bu anlamlı etkinliğe Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Evciler Belediye Başkanı Ali Dede Savaş, Haydarlı Belediye Başkanı Duygu Peker, Dinar TSO Başkanı Veli Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler gibi çeşitli kamu görevlileri ve toplumun farklı kesimlerinden temsilciler de katıldılar.

>>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan