Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor

Vatandaşları, altın alırken ucuza yönelmenin risklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Özman, art niyetli kişiler tarafından kullanılan yeni dolandırıcılık yöntemi olan 'kesilmiş altın' hakkında bilgi verdi. Özman, bu tür altınların ayarlarının ancak uzmanların belirleyebileceğini ifade etti.

Altına yatırım yapmayı düşünen pek çok kişi, değer kaybetmeyen ve bozulduğunda zarar etmeyen paket gram altına yöneliyor. Ancak son zamanlarda, paketli altına alternatif olarak piyasada bulunan 'kesilmiş altın' olarak adlandırılan yarı mamul ürünler, ucuz olmaları nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmeye başlandı. Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, bu kesilmiş altınların üzerinde herhangi bir barkot veya damganın olmadığını, bu yüzden ayarlarının ancak deneyimli profesyonellerce ayırt edilebileceğini vurguladı. Vatandaşları bu tür altın alımlarında ekstra dikkatli olmaları konusunda uyaran Özman, dolandırıcılık vakalarına karşı teyakkuzda olunması gerektiğini belirtti.
 

Editör: Duygu Özger