kibariye

İnci taneleri yine gündemi salladı! Azem’in kızıyla ilgili büyük sırrı ne? İnci taneleri yine gündemi salladı! Azem’in kızıyla ilgili büyük sırrı ne?

Kibariye'nin biyografisi ve hayatına dair merak edilen pek çok detay, "Şarkılar Bizi Söyler" programının yılbaşı yayını sonrasında tekrar gündeme geldi. Peki, Kibariye kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte sanatçı hakkındaki bilgiler:

Kibariye, asıl adı Bahriye Tokmak ile 10 Ağustos 1960'ta Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğdu. Sanat hayatına 1974 yılında İzmir'de başlayan Kibariye, pavyonlarda şarkı söyleyerek tanındı ve 1979'da Tunay Ürek ile evlendi. 1980'lerde İzmir sahnelerinde adından söz ettiren sanatçı, İzmir Fuarı'na gelen her ünlü sanatçının dikkatini çekecek kadar yetenek sahibi oldu.

kibariye

Kibariye'nin şanslı günleri

Bu sanatçılardan biri olan ünlü bestekar Muzaffer Özpınar, İstanbul'daki Stardust gazinosunu işleten Turgut Akyüz'e Kibariye'yi anlattı. İstanbul'a davet edilen Kibariye'nin şanslı günleri de böyle başladı. Turgut Akyüz'ün beğenisini kazanarak Stardust'ta sahneye çıkan Kibariye, tüm medyanın ve halkın dikkatini çekmeyi başardı. Kibariye'nin müzik alanında özellikle doğallığı ve güçlü yorumu ile tanınması, işte bu dönemde başladı.

kibariye

1981 yılbaşı gecesi televizyondan aldığı bir teklifle hayatı büyük bir dönüşüm yaşadı ve "Kim Bilir" adlı parça ile çıkış yakaladı. 1990'lara kadar devam eden bu başarıyı 21 albüme taşıdı. Anadolu ve Avrupa'daki turneler ve çeşitli gece kulüplerindeki performansları, özel TV kanallarının ilgisini de çekti. "Darısı Başınıza", "Eğlen Coş İşte Kiboş" gibi programlarla televizyon ekranlarına taşınan Kibariye, Süper Atlas Plak-Sembol Plak, Bayşu Müzik, Makro Müzik-Banko gibi şirketlerle çalıştı.

Kibariye'nin unutulmaz parçaları

20 Şubat 2006'da "Gülümse Kaderine" adlı albümü yayınlayan sanatçı, son olarak 12 Mayıs 2008'de "Anlayamazsın" albümünü müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. Sanatçı ikinci evliliğinden kızı Birgül'ü dünyaya getirmiştir.

Kibariye'nin unutulmaz parçaları arasında "Al Götür Beni", "Annem", "Çivi Çivi", "Kim Bilir", "Peri Kızı" ve daha pek çok sevilen eser yer alıyor. Sanatçının hayranları, geçmişten bugüne onu hep sevgiyle, ilgiyle ve saygıyla karşılamıştır.

Kaynak: NURBANU SOY