Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin düşen doğum oranları konusunda duygusal bir konuşma yaparak annelere daha fazla çocuk sahibi olmaları çağrısında bulundu. Pyongyang'da düzenlenen Ulusal Anneler Toplantısı'nda binlerce anneye seslenen lider, doğum oranlarındaki düşüşü durdurmanın ve çocuklara iyi bakım ile eğitim sağlamanın önemini vurguladı. Konuşması sırasında göz yaşlarını tutamadığı görülen Kim Jong-un, kadınlara ülkeyi güçlendirmek için çağrı yaptı.

Kim, çocuk yetiştirmenin yanı sıra "sosyalist olmayan uygulamaları ortadan kaldırmak" ve "komünist erdemleri topluma hakim kılmak" gibi görevlerin annelere düştüğünü belirtti. Zorunlu sosyal görevleri sayan lider, toplumsal birliğin ve aile uyumunun sağlanması gerektiğini ifade ederken, bu sorunların annelerin desteği ile çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi o kadrolara personel alımı yapacak! İşte aranan şartlar Antalya Büyükşehir Belediyesi o kadrolara personel alımı yapacak! İşte aranan şartlar

Kuzey Kore'de Uluslararası yaptırımlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanan sıkıntılar, doğum oranlarını etkileyen faktörler arasında gösteriliyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun verilerine göre, ülkede kadın başına düşen tahmini doğum oranı 1.8. Ancak, kapalı rejim yapısı nedeniyle ülkenin demografik verilerine dair kesin bilgilerin elde edilmesi güçlük çekiyor.

Editör: Tuğba Özkan