İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geniş çaplı bir operasyon sonucunda, kırmızı bültenle aranan uluslararası uyuşturucu karteli elebaşısı Nenad Petrak'ın Türkiye'nin İstanbul şehrinde yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgide, Hırvatistan uyruklu Petrak'ın Üsküdar ilçesinde gözaltına alındığını açıkladı. Bakan, Petrak'ın Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı organize eden ve Avrupa genelinde dağıtım yaptığı bir ağın başında olduğuna dikkat çekti.

Afyon’da jandarma tacirlere dur dedi! Afyon’da jandarma tacirlere dur dedi!

HIRVATİSTAN ADLİ MAKAMLARI TARAFINDAN DA ARANIYORDU

Yerlikaya, Interpol tarafından kasten adam öldürme suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Petrak'ın, Hırvatistan adli makamları tarafından da aranan bir figür olduğunu vurguladı. Bakan, Petrak'ın USKOK raporlarına göre en az dokuz farklı ülkede aktif olan büyük bir suç ağını yönettiğini ve 'zehir taciri' olarak bilindiğini belirtti.

Operasyonun detaylarını da paylaşan Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki birkaç farklı şubenin koordineli çalışması sonucu bu başarının elde edildiğini duyurdu. Alexandar Petrak'ın yakalanmasının ardından Üsküdar'daki operasyonun Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle KARTEL-2 Operasyonu adı altında gerçekleştirildiğini belirten Bakan, operasyonda görev alan polis ekiplerini övdü ve bu tür operasyonların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELEYE DEVAM

Yerlikaya, son olarak Türk halkının polis teşkilatına olan dualarının devam ettiğini vurgulayarak, suç ve suç örgütleriyle mücadelede kararlılık mesajı verdi ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleye devam edileceğini belirtti.

Editör: Tuğba Özkan