Kuvvetli yağış sonrası manzara! Kuvvetli yağış sonrası manzara!

Denetimlerde, araçlarında kış lastiği bulunan sürücülere, trafik güvenliğine katkıda bulundukları için teşekkürlerini ileten ekipler, güvenli yolculuk için bu önlemi alan sürücülerin farkındalıklarını olumlu bir şekilde vurguladı.

Kış lastiği takma mecburiyeti 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecek olup, bu tarihe kadar lastik değişimini yapmayan sürücülere, yasal düzenlemeler çerçevesinde 2 bin 568 lira tutarında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Emniyet kemeri kadar hayati önem taşıyan kış lastikleri hakkında açıklama yapan sürücü Şerafettin Kara, hem kendi can güvenliği hem de diğer yoldaşlarının güvenliği için aracına kış lastiği taktığını belirtti. Kara, "Can güvenliği her şeyden önce gelir," diyerek diğer sürücülere de kış lastiği kullanmaları konusunda tavsiyede bulundu ve yapılan denetimlerden ötürü memnuniyetini ifade etti.

Benzer denetimlerin komşu iller Tekirdağ ve Edirne'de de devam ettiği ve sürücülerin can güvenliği için yapılan bu uygulamaların kış mevsimi boyunca artarak devam edeceği bildirildi.

Editör: Duygu Özger