CHP Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, işsizlik ve göç sorunlarına dikkat çekerek, Afyonkarahisar'ı göç veren değil, göç alan bir il yapacaklarını vurguladı. Kadın istihdamını artırmak için çözüm odaklı adımlar atacaklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Köksal, saha çalışmaları sırasında vatandaşların sorunlarını dinlediğini ve her soruna uygun çözüm yolları bulacaklarını söyledi. Köksal, belediyeciliğin kaldırım taşı değiştirmekten öte anlam taşıdığını ifade ederek AKP belediyeciliğinin yetersiz olduğunu dile getirdi.

İŞSİZLİK AZALACAK, KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Köksal, işsizlik sorununu ele alarak gençlerin göç etmek zorunda kaldığını belirtti. Afyonkarahisar'ı göç alan bir şehir yapacaklarını ifade eden Köksal, kadın istihdamını artırmak için fabrika açılması ve KOSGEB ile işbirliği gibi adımlar atacaklarını dile getirdi. Ayrıca evde üretim yapan kadınlar için bir kooperatif kuracaklarını ve kreşlerin sayısını artırarak annelerin iş hayatına katılımını kolaylaştıracaklarını açıkladı.

AFJET YAZ-KIŞ HİZMET VERECEK

Afyonkarahisar'da AFJET mağduriyetlerinin yaşandığına dikkat çeken Köksal, yaz-kış hizmet vereceklerini ve projeler üreterek abonelerin üzerindeki yükü azaltacaklarını belirtti. Arıza durumlarında ise geçici çözümler getirerek vatandaşların mağduriyet yaşamamasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Bozkuş'tan Dikkat Çeken Paylaşım Bozkuş'tan Dikkat Çeken Paylaşım

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU

Köksal, belediyeciliğin asfalt yapmaktan öte anlamlar taşıdığını vurgulayarak sosyal belediyeciliği hayata geçireceklerini ve şehre dokunacaklarını ifade etti. Afyonkarahisar'ın sorunlarını çözmek ve şehre hizmet etmek için aday olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN