Hastalarının ölümüne mi neden oldu? Hastalarının ölümüne mi neden oldu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, asgari ücretlinin yoksulluk sınırında, açlık sınırında yaşamaya mahkum edildiğini söyledi.

HER GEÇEN GÜN VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM STANDARTI DÜŞÜYOR

Türkiye’de ekonomik verilerin her geçen gün bozulduğunun önemle altını çizen Grup Başkanvekili Burcu Köksal, “Maalesef ekonomik veriler ülkemizde her geçen gün bozulmakta halkımızın yaşam standarttı düşmektedir. Türk-İş Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması tutarını kapsayan açıklık sınırı 10 bin 362 lira olarak açıklandı. Gıda harcaması ile giyim, konut, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması zorunlu aylık diğer harcamaların toplam tutarı olan yoksulluk sınırı ise 33 bin 752 liraya çıktı. Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 13 bin 439 liraya yükseldi. Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 2.23 artarken son 12 ay itibariyle artış oranı yüzde 72.18 oldu.  Tüm bu maliyetler dikkate alındığında asgari ücretinde en az 15 bin lira olması gerekirken doğrudan 7 milyon dolaylı olarak da tüm çalışanları etkileyen asgari ücret 11 bin 402 lira olarak açıklandı” şeklinde konuşu.

ZAMLAR YAĞMUR GİBİ YAĞIYOR, DAR GELİRLİ VATANDAŞ ET YEMEYİ UNUTTU

Her zaman olduğu gibi AKP’nin asgari ücretli milyonları yoksulluk sınırında, açlık sınırında yaşamaya mahkûm etiğini kaydeden Köksal, “ Öte yandan Düyûn-ı Umûmiye hükümetinde zamlar yağmur gibi yağarken bu zamlardan bakliyat ürünleri de nasibini alıyor. Dar gelirli vatandaş et yemeği unuttu. Bir takım bakliyat ürünlerinden zaten çoktan vazgeçti elinde birkaç tane bakliyat ürünü kalmıştı onlardan da pirinç artık ateş pahası. Bazı marketlerde 2,5 kilogram pirinç 199 lirayı görmüş durumda. Şimdi, önümüz Kurban Bayramı emeklinin bayramda 2 bin liralık bayram ikramiyesi ile ancak bir küçükbaş kurbanın dörtte birini kesebileceği ortada emekli bu bayram ikramiyesi ile ne bayram alışverişini rahatça yapabilecek nede torunlarına istediği gibi harçlık verebilecek. 2 bin liralık bayram ikramiyesinin emekliye bayram yaşatmayacağı ortada. Biz iktidara gelseydik asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi verecektik. Ancak vatandaş bize ana muhalefet görevi verdi. Şimdi ben biliyorum ki, AKP ve MHP’ye oy vermiş emeklilerde bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarında olmasını isterler. Onun için gelin bu bayram emeklinin yüzünü güldürelim, bayram ikramiyesini asgari ücret tutarına çıkaralım.” ifadelerini kullandı. //HABER: FADİME ÖZKARAN

 

Editör: TE Bilisim