Afyonkarahisar Belediye Meclis toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediyesi AK Parti grup başkan vekili Bülent Eser, CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın belediyede çalışan bazı personeller için “bankamatik memuru” ifadesini kullanması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı! Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı!

Whatvvvvvvv

“ÇALIŞANLARI İTİBARSIZLAŞTIRAMAZSINIZ”

Eser “YÜNTAŞ’ta çalışan bir arkadaşımız yetkiniz dahilinde, farklı görev verebilirsiniz işten çıkartabilirsiniz veya işten çıkmaya zorlayabilirsiniz. İstediğiniz kişiyi işten çıkarıp haklarını verip gönderebilirsiniz ama dediğiniz gibi eğer bankamatik memuru varsa bunların tespit edilip işten çıkartılmasını ben sizden daha çok isterim. Belediyemizin imkanlarını kimsenin haksız yere kullanmasını istemem. Maddi olarak da manevi olarak da ancak kastettiğiniz ‘milletvekilinin eski danışmanı burada çalışıyor görünüyor, bu bankamatik memuru işe gelmeden parasını alıyor’ diye bir açıklama yaptınız. İtibarsızlaştırdınız. Bunu ispatlamanız gerektiğini düşünüyorum ama ispati da olmadı. Belediye başkanısınız, bir aydır görev yapıyorsunuz. Bir çalışan iki sefer üst üste mazeretsiz işe gelmediği zaman işten çıkartma hakkınız var. Ben bunun dikkate alınmasını, işten çıkarmayı düşündüğünüz kişileri de itibarsızlaştırarak değil bir bahane bulup işten çıkartılması taraftarıyım. Mobbing uygular işten çıkartırsın, ama olmayan bir şeyi söyleyemezsiniz. Sonuçta bu arkadaşlarımızın aileleri var, tanıdığımız arkadaşlar. Mehmet Zeybek başkanımız ne de Burhanettin Çoban başkanımız kimseyi çalışmadan maaş almasına göz yummaz” dedi.

ÖNCE “BANKAMATİK MEMURU” DEDİ, SONRA TROLE ÇEVİRDİ

Belediye Başkanı Burcu Köksal da daha önce kendi söylediği ‘bankamatik memuru’ iddialarını da yalanlayarak “İhsan Çoban dediğiniz arkadaşımız görevi sırasında internet sitelerinde yazdıklarını isterseniz sizinle özel olarak paylaşabilirim. Siz de bir geçmiş taraması yaptığınızda arkadaşımızın görev saatlerinde işiyle meşgul olması gereken saatlerde işiyle meşgul olmayıp daha çok internette trollük yaptığını bütün kamuoyu görecektir. Belediyenin şu anda personele ihtiyacı yok bilakis fazlası var bunu da deklere etmek isterim.” İfadelerine yer verdi.

Belediye’ye kızı Nur Güven Kurt’u Gençlik ve Eğitim Birim Sorumlusu olarak yerleştirdiği ortaya çıkan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Karanfil de Eser’e tepki gösterdi.

                                                                                                                                               

Kaynak: BÜLTEN