Bitcoin şu anda son yüksek ve düşük seviyelerin ardından 69.000 seviyesinde. Birçok kripto para yatırımcısı Bitcoin’in geleceğini merak ederken ekonomist Tuna Kaya, kripto paralara ilişkin öngörüsünü yayınladı.

“Psikolojik eşik aşıldı” 

Altın Fiyatları Yükseliyor! 6 Mayıs Pazartesi Canlı Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükseliyor! 6 Mayıs Pazartesi Canlı Altın Fiyatları

Buranın Bitcoin ve altcoinler için önemli alım fırsatı bölgesi şeklinde olduğunu belirten ekonomist Tuna Kaya, “Bu bölgenin olası düşüşlerde destek görevi görmesini bekliyorum. Özellikle 69.000 dolar seviyesi kilit eşik olarak önemli bir rol oynuyor. Bitcoin’in bu seviyenin üzerinde ısrar etmesi, önce 73 bin 700’ü, ardından 83 bini hedeflememizi sağlayabilir. Kripto varlıkları genel olarak yükseliş trendinde. Bitcoin, önceki zirvesini aşmasına rağmen, altında da olsa psikolojik eşiği geçti” diye konuştu.

Kaya, kripto paraların ortaya çıkış zamanlamasına vurgu yaparak talebin artacağını duyuran Kaya, Ayrıca Bitcoin halvingi 19-20 Nisan’da gerçekleşecek. Bu da Bitcoin üretiminde azalma meydana gelebileceği anlamına geliyor. Bitcoin arzı azalacak ve bu da Bitcoin talebini artırabilir” dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN