Afyon ve Eskişehir bir arada! Afyon ve Eskişehir bir arada!

Marmara Bölgesi'nin doğusu, Ege Bölgesi'nin batısı ve Akdeniz bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, bu akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacağı öngörülüyor.

Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa'nın yanı sıra İstanbul'un kuzey ilçelerinde de gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, yüksek kesimlerde, özellikle 1000 metre üzerinde kar yağışının görülmesi tahmin ediliyor.

Antalya merkezinde ve batısında, Isparta ve Burdur'un doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak, Mersin ve Adana'da ise yer yer çok kuvvetli sağanaklar gece boyunca etkili olacak. Gözler aynı zamanda Antalya'nın doğusuna çevrildi; bölgede şiddetli sağanaklar ve gök gürültülü sağanaklar öngörülüyor.

Antalya'nın doğusunda 1500 metre üzeri yüksek kesimlerde, özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkisinde kuvvetli karla karışık yağış ve kar yağışı bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor ve özellikle yüksek kesimlerdeki kar yağışına karşı sürücüleri dikkatli olmaya çağırıyor.

Editör: Tuğba Özkan