Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, ABB Başkanı ve CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, Türk İç Hastalıkları Uzmanları Derneği (TİP) tarafından düzenlenen "TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı" lansmanına katıldı.

Program kapsamında konuşan ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal'ın ardından söz alan Yavaş, belediyeciliğin sadece altyapı çalışmalarıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, "Her fırsatta ifade ettiğim gibi, belediyecilik sadece asfalt ve kaldırımla ölçülmez. Bu temel altyapı hizmetleri zaten planlanır ve gerçekleştirilir. Asıl önemli olan, yasalarda da belirtildiği gibi, doğumdan ölüme kadar şehirde yaşayan her bireyin ihtiyaçlarıyla ilgilenmektir. Bu ihtiyaçlar sağlık, sosyal destek veya başka bir konu olabilir. Biz Ankara'da yaşayan herkesin, kendi gruplarına göre daha konforlu ve rahat bir yaşam sürmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bu nedenle, eğitimden sağlığa kadar herkesin eşit fırsatlara sahip olması için sürekli çaba sarf ediyoruz" dedi.

‘İHMALKAR DAVRANILIYOR’

Yavaş ayrıca, SMA hastalarının desteklenmesine yönelik açıklamalarda bulunarak, belediyenin yetkilerini kullanarak nikah talebinde bulunan çiftleri zorunlu olarak SMA testine tabi tutacaklarını duyurdu. Yavaş, SMA testini yaptırmayan çiftlere nikah kıymayacaklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalarına rağmen, bazı ailelerin bu konuda ihmalkar davrandığını görüyoruz. Bu nedenle, bu zorunluluğu getirme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Teşkilatı Kan Bağışında Bulundu! AK Parti İl Teşkilatı Kan Bağışında Bulundu!

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ