Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bu yılın ilk enflasyon raporunu tanıttığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Karahan, enflasyonun seyriyle ilgili önemli tahminlerde bulunarak 2024 ve 2025 yılları için belirlediği hedefleri paylaştı.

2024 ve 2025 Enflasyon Tahminleri

Karahan, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak belirlerken, 2025 yılı için ise bu oranı yüzde 14 olarak açıkladı. Ayrıca, 2026 yıl sonunda enflasyonun yüzde 9'a gerileyeceği öngörüsünde bulundu.

Gazeteciden Gelen Soru

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karahan, bir muhabirin "ABD'den geldiniz, peki Türkiye'de geçinebiliyor musunuz?" sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

"Bu Tarz Sorulara Cevap Vermeyeceğim"

Gazetecinin yöneltilen sorusuna "Bu tarz sorulara cevap vermeyeceğim" diyerek cevaplayan Karahan, dikkatleri üzerine çekti.

Eski Başkandan Hatırlatma

Geçmiş dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Hafize Gaye Erkan'ın bir açıklamasını hatırlatmak gerekirse, İstanbul'da ev bulma konusunda yaşadığı zorluklardan bahsetmişti. Erkan, "Pahalılıktan ötürü ev bulamadık. Annemlerin yanına taşındık, onlarla birlikte yaşıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: GAMZE KOÇAK