Rektör Okumuş sunum yaptı! Rektör Okumuş sunum yaptı!

AFSÜ Eczacılık Fakültesinin düzenlediği “Mesleğimizi Tanıyalım” seminerinin konuğu olan Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hakan Demir, öğrencilerimizi alanda uzmanlaşma fırsatları konusunda bilgilendirdi. Tıp Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, Fakülte Sekreteri Yasemin Balta, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Afyonkarahisar sağlık Bilimleri Üniversitesi

Hizmet Etmeyi Gerektirdiğini Vurguladı

Konuşmasına eczacılığın pek çok yönden önemini artıran ve evrensel anlamda geçerliliğini koruyan bir meslek olduğunu belirterek başlayan Demir, mesleğin dürüstlük, asalet, alçak gönüllülük, sorumluluk ve insanlara ayrım gözetmeksizin hizmet etmeyi gerektirdiğini vurguladı. Eczacı odasının tarihçesi, kuruluş amaç ve hedeflerinden bahseden Demir, eczacılığı farklı yönleriyle tanıtan konuşmasının ardından meslekte yaşanan zorluklar ve fırsatlar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

mesleğimizi tanıyalım eğitimi verildi

Ciddi Fırsatlar Var

Etkinliğin soru cevap bölümünde Demir’e fitofarmasi ve klinik eczacılık uzmanlığı hakkında sorular yönelten öğrenciler, Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) ile yardımcı eczacılık sistemi, ilaç firmaları, araştırma-geliştirme sahasında eczacıların çalışma imkânları ve hastane eczacılığı hakkındaki görüşlerini de sordu. Soruları içtenlikle cevaplandıran Demir, yeni mezunların ilaç sektöründe daha çok yer almasının önemine işaret ederek, yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak akademik kariyer yapacaklar için de ciddi fırsatlar bulunduğunu kaydetti. Demir, özellikle klinik eczacılık alanında yeterli akademik personel bulunmadığı belirterek akademiye ilgili duyanların bu alana yönelmelerini tavsiye etti.

teşekkür belgesi aldılar

Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

Konuşmasının sonunda AFSÜ Eczacılık Fakültesini tercih eden öğrencileri tebrik eden Demir, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak ellerinden gelen her tür desteği fakültenin kuruluşundan beri olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceklerini ifade ederek öğrencilere akademik hayatlarında ve kariyerlerinde başarılar diledi. Seminer, Dekan Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü tarafından konuklara teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Kaynak: BÜLTEN