Açıklamaya  göre, İstanbul genelinde beklenen 3 saatlik yoğun yağış periyodunda kuvvetli gök gürültülü sağanaklar (21-50 kilogram/metrekare) yaşanması beklenirken, batı kesimlerinde bu yağışların yer yer çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) olacağı belirtildi. Olası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışları, ani kuvvetli rüzgar ve aksayan ulaşım gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

AKOM'dan Fırtına ve Sağanak Uyarısı

AKOM'dan yapılan bir sonraki açıklamada, İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde İzlanda kökenli bir alçak basınç sisteminin etkisiyle fırtına beklendiği uyarısı yapıldı. İstanbul'da Lodos yönünden esmesi beklenen rüzgarın öğle saatlerinden sonra şiddetlenerek (40-60 kilometre), akşam saatlerinden itibaren kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-90 kilometre/saat) etkili olacağı öngörüldü.

Fırtınanın, İstanbul genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağı ve bu durumun yarın sabah erken saatlerde sonlanması tahmin edildi. Ağaç ve direğin devrilmesi, tabela ve çatının uçması gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiği belirtildi.

Marmara Bölgesi için de uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bursa, Yalova ve Kocaeli'de bugün gece saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı! Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı!

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına, ağaç ve direk devrilmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. AA

Editör: Cemile Kaytan