Pendik Kaynarca’daki İBB’ye bağlı metro şantiyesinde geçtiğimiz gün saat 18.00 sıralarında meydana gelen dinamit patlaması ile çevredeki ev ve iş yerleri zarar gördü. Şiddetli patlama nedeniyle çevredeki binaların duvarlarında, kolonlarında ve bazı iş yerlerinin camlarında hasar oluştu. Mahalle halkı duruma tepki gösterdi.

Metroda dinamit paniği!

Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler

"Deprem şiddetinde bir patlama oldu"

Mahalle sakinlerinden Yusuf Süt, "2 senedir süren bir patlama var burada. Saat 18.00 -18.30 civarı 3.5, 4.0 şiddetindeki deprem şeklinde bir patlama oldu. Şikayetçiyiz ama bu patlamada resmen sokağa döküldük. Deprem hissi oluşturdu. Kolonlarımız patladı. Geceleri uyuyamaz olduk. Psikolojimiz alt üst oldu. Kendi mahallemin, kendi sokağımın evinde, kendi evimde yaşayamaz oldum. Büyük bir sorun var çözülmesini istiyorum ben." dedi.

Metroda dinamit paniği!

"Mahalle olarak panik haldeyiz"

Diğer mahalle sakini Osman Karakaya, "Sürekli patlamalar ve 24 saat işçilerin çalışması... artık mahalle sakinleri olarak uyuyamaz olduk. Şikayetçiyiz ve son patlamalarda deprem mi oldu onu da anlayamadık. Mahalle olarak panik haldeyiz. Bir an önce buna bir çözüm bulunsun. İşe gidenler var, hastamız var. Ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor. Şikayetçiyiz buna bir çözüm bulunması lazım. 24 saat çalışma izinleri nereden çıkıyor, bu izni nereden alıyorlar? " diye konuştu.

Kaynak: İHA