Köksal, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki yurt sayıları ile öğrenci sayıları arasındaki uçurumun iktidarın eğitime ve gençlere bakış açısını gözler önüne serdiğini vurguladı. Ayrıca, yurtlarda yaşanan problemlere de değinerek, öğrencilerin kimi zaman tehlikelerle kimi zaman yetersiz hizmetlerle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

köksal

CHP Grup Başkanvekili, hükümeti mevcut yurtlarla ilgili uygulamaları ve öğrenci sayısına bağlı yeni yurt açmama politikaları nedeniyle eleştirdi. Mevcut yurt odalarına ekstra ranzalar ekleyerek öğrenci kapasitesini artırmanın çözüm olamayacağını, bu durumun öğrencilere kötü yaşam koşulları sunduğunu dile getirdi.

Köksal, AKP hükümetinin gençlerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve üniversiteyi yoksulluk nedeniyle bırakma vakalarını görmezlikten geldiğini iddia etti. Bakan çocuklarının yöneticilik makamlarında yer alırken diğer gençlerin işsiz kaldığını, bu çelişkinin hükümet tarafından dikkate alınması gerektiğini söyledi.

köksal

Öğrenci bursları ve vakıf ile derneklere sağlanan bütçelere dokunan Köksal, öğrencilerin aldığı burs miktarlarının düşmesine rağmen vakıf ve derneklere verilen bütçelerin arttığını ifade etti. KYK yurtlarındaki koşullar konusunda eleştirilerde bulunan Köksal, öğrenciler için daha iyi şartlar oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Devletimizin nefesi enselerinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Devletimizin nefesi enselerinde!

Gençlerin intihar vakalarına da değinen Köksal, işsizlik ve geçim sıkıntısı yüzünden yaşamına son veren gençlerin haberlerinin acı bir gerçek olarak karşımıza çıktığını, bu konuda acilen önlem alınması gerektiğini savundu.

Milli sporcuların desteklenmesinin herkesin görevi olduğunu sözlerine ekleyen CHP Grup Başkanvekili, Türkiye'de sporla ilgili durumu iyileştirmek adına ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtti. Sporcu oranlarının arttırılması ve tesisleştirme konularında eksiklikler olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN