İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Sahipata,  Kanlıca ve Tren Garı bölgesinde Belediyenin vatandaşları bazı görüntülere maruz bıraktığını söyleyerek “Bu yüzyılda değil şehirlere, köylere bile yakışmayacak görüntüler ne yazık ki Afyonkarahisar’ımızda ortaya çıkıyor. Bakın bu cadde ve sokaklar bizim şehrimizde. Hem de kıyıda köşede kalmış yerler değil. Sahipata’da, Kanlıca’da, Tren Garı bölgesinde bu rezilliğe göz yuman ben belediyeciyim demesin. Vatandaşı bu görüntülere maruz bırakan zihniyetten belediye başkanı olmaz” dedi.

KÖPEK SALDIRISINA UĞRAYA YILMAZ’A DEĞİNDİ

Başkan Mısırlıoğlu konuşmalarına Ankara'nın Keçiören ilçesinde boş arazide köpeklerin saldırısına uğrayan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın vefat haberi derinden üzdüğünü dile getirerek şu sözleri söyledi “ Sokak köpekleri konusunda gerekli yasal düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır. Belediyeler elini taşın altına koymalıdır. Sokak köpekleri için şehirden uzak doğal yaşam alanları yapılmalıdır. Çay Belediyesinin yaptığı gibi bir köpek katliamından kaçınılmalıdır. Bu konuyu tekrar gündeme getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Mısırlıoğlu, “İnsana kıymet vermeyen hayvana nasıl kıymet versin? Bakın Çay ilçemizden gelen son görüntüler içler acısı… Aldığımız bilgilere göre belediye tarafından uyuşturucu iğne yapılan köpekler telef olmuş. Telef olan köpeklerin cansız bedenleri de ortalık yere atılmış, istiflenmiş, çürümeye bırakılmış. Baştan sona vicdan sızlatan bu olaylar zinciri bile utanç vermiyor. Dedik ya insana bile kıymet vermeyen bu zihniyetten ne bekliyoruz ki? Bu hayvanlar da Allah’ın yarattığı birer can. Bu vahşete göz yumanlar da yapanlar kadar suçludur” dedi

Başkan Öztaş ile ne görüştüler? Başkan Öztaş ile ne görüştüler?

ASGARİ MAAŞA İLİŞKİN TEKLİF GÜNDEME GETİRİLDİ

Asgari ücretin değinen Başkan Muhammet Mısırlıoğlu “Asgari ücretin yıl içinde iki kez artırılması hedefleniyor. Ocak ayında asgari ücretin 17 bin liraya, Temmuz ayında ise 20 bin 500 liraya yükseltilmesidir. Partimiz, halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesini öncelikle asgari ücret düzenlemesine ilişkin yeni bir teklifi gündeme getirdi. Önerimize göre, asgari ücretin yıl içinde iki kez artırılması hedefleniyor. Ocak ayında asgari ücretin 17 bin liraya, Temmuz ayında ise 20 bin 500 liraya yükseltilmesidir. Ülkemizde birçok vatandaşımız maalesef açlık sınırının altında bir yaşam sürmek zorunda. Bu zorluklarla mücadele etmek amacıyla yapılan bu önerinin, ekonomik sıkıntılar içindeki yurttaşlarımıza bir nebze olsun nefes aldırması amaçlanıyor” dedi.

Kaynak: NURBANU SOY