Erenler, Afyonkarahisar’da öğrenci popülasyonu bakımından pik sayabileceğimiz bir yer. Haliyle ülkemizin dört bir yanından gelen emanetlere misafirperverlik noktasında Afyonkarahisar’ın ne denli sıcak ve samimi olduğunu hissettirmek gerekiyor.

Erenler bölgesinde bir apartta meydana gelen yangında iki farklı problem karşımıza çıkıyor. Birinci olarak elektrik panosundan daha önceden öğrencilerin şikayetçi oldukları ifade ediliyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belli derler ya hani…

Hatırlarsanız yürekleri yakan asansör faciasında da ortaya çıkan tabloda daha evvel pek çok defa ilgili kişi ya da kişilere şikayet gitmesine rağmen maalesef kulak ardı edildiği ortaya çıkmıştı. Bu tür durumlarda illa harekete geçmek için bir facianın beklenilmesi, bir canın yitip gitmesi mi gerekli ? Elektrik panosu patlayana kadar ilgili kişi ya da kişiler müdahale edemez miydi? Benzer olayların cereyana gelmesi artık apartların da bu noktada daha sıkı denetlenmesi gereken bir sistemin hayata geçmesini de zorunlu hale getiriyor.

Bir diğer vahim durumun ise Afyonkarahisar itfaiyesi ile ilgili olduğu söyleniyor. Elektrik panosunun patlamasından kaynaklı gerçekleştiği ifade edilen olayda evin içerisinde kalan öğrencilerin kapısına tıklatılıp ardından ise bırakılıp gidildiği iddia ediliyor. Evin içerisinde mahsur kalan öğrencilerin yardımına ise yine o sıra dışarıda olan bir başka öğrenci arkadaşları yetişiyor.

BURASI MARS DEĞİL AKÇİN BURASI MARS DEĞİL AKÇİN

Tam sınav haftasında evsiz, eşyasız ve yataksız kalan bu öğrenciler için Afyonkarahisarlı yetkililerin harekete geçmesi gerektiği ifade ediliyor. ÖZEL HABER//ODAK HABER MERKEZİ

Editör: Fadime Özkaran