Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen eTwinning Temel Eğitim Çalıştayı, 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında eğitimcileri Antalya'da bir araya getirdi. Bu önemli etkinliğe Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning koordinatörleri liderliğinde, Çayırbağ İlkokulu'ndan öğretmen Veysel Karakaya, "Eco-friendly Toys" (Çevre Dostu Oyuncaklar) adlı projeleri ile katılım sağladı. Kalite etiketi almaya hak kazanan bu proje, Türkiye, Gürcistan, Polonya ve Romanya gibi ülkelerle işbirliği içinde yürütülerek eTwinning'in en iyi 80 projesi arasında yer almayı başardı.

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor! Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor!

Afyonkarahisar, eğitim alanındaki uluslararası iş birliklerini pekiştirmeye devam ediyor. 14-16 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen 14. eTwinning Ulusal Konferansı'na, yine Afyonkarahisar'dan bir öğretmen katıldı. Atatürk İlkokulu'nda İngilizce öğretmenliği yapan Hilal Yazgan, "A Ticket to Europe" (Avrupa'ya Bir Bilet) isimli projeyi temsilen Antalya'ya gitti.

öğretmenler

Bu proje de kalite etiketi alarak, 11.000 proje içinden sıyrılıp ilk 200 proje arasında yerini aldı. Proje, Türkiye başta olmak üzere Ukrayna, İtalya, Romanya, Polonya, Portekiz, Yunanistan, Letonya ve İspanya gibi çeşitli ülkelerle iş birliği içinde gerçekleştirildi.

Her iki projenin de başarılara imza atmasının ardından Afyonkarahisar eğitim camiası, eTwinning Temel Eğitim Çalıştayı ve 14. eTwinning Ulusal Konferansı'ndaki temsilleri için öğretmenleri gururla kutladı.

öğretmenöğretemenler

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN