Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenlere önemli bir müjde vererek, 24-30 Kasım tarihlerinde tüm öğretmenlere tren biletlerinde yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, yüksek hızlı tren ve ana hat tren seferlerinde geçerli olacak bu indirim, eğitimcilere özel bir teşekkür olarak sunuluyor.

Bakan Uraloğlu, öğretmenlerin emeklerinin ölçülemez olduğunu ifade ederek, Öğretmenler Günü haftasında öğretmenlerimize küçük bir jest yapmak istediklerini belirtti. Yapılan indirimle, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ'nin öğretmenlere normal şartlarda uyguladığı %15 indirimin bu dönemde %50'ye çıkarılacağı bilgisini paylaştı.

THY 2024 Kabin Memuru Alımı: Kimler Başvurabilir? THY 2024 Kabin Memuru Alımı: Kimler Başvurabilir?

KİMLER YARARLANABİLECEK?

İndirimin kapsamı oldukça geniş tutulmuş olup, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda görev yapan öğretmenlerin yanı sıra araştırma merkezleri ve yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik personel de bu indirimden yararlanabilecek. Ayrıca, yurt dışında görev yapan Türk öğretmenler de unutulmamış durumda. Uygulamadan faydalanmak için öğretmen kimlik kartlarının ibraz edilmesi yeterli olacak. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan