Tarım ve Orman Bakanlığın yürüttüğü çalışmalarla su kaynaklarının sürdürülebilir ve verimli kullanılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, "Su Verimliliği Seferberliği" adı altında bir program başlatıldı. Program kapsamında, 3 bin 500 öğrenciye su verimliliği eğitimi verilecek ve bu eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Ayrıca, öğretmenlere su verimliliği konusunda eğitimler düzenleneceği de açıklandı.

SU VERİMLİLİĞİ BİLİNCİNİ YAYGINLAŞMALI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, su kaynaklarının önemi ve iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi konularında eğitim materyallerinin sunulduğu belirtildi. Ayrıca, eğitime katılan öğretmenlere seslenen Bakan Yumaklı, su israfının önlenmesi ve su kullanımının maksimize edilmesi gerektiğini vurguladı. Yumaklı, Su Verimliliği Seferberliği'nin önemli bir strateji olduğunu ve çocuklara yönelik eğitimlerle su verimliliği bilincini yaygınlaştırmak istediklerini ifade etti.

Sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanına ilişkin değişiklik!  Resmi Gazete’de yayımlandı Sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanına ilişkin değişiklik!  Resmi Gazete’de yayımlandı

BAKAN TEKİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Bakan Yumaklı, bu seferberlikte öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyleyerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Bakanlık mensuplarına da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Su verimliliği konusunun gelecek nesiller açısından büyük önem taşıdığını belirten Yumaklı, tüm eğitim kademelerindeki çocuklara su verimliliği bilincini aşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Kaynak: BÜLTEN