İstanbul 2.Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan yeni dava dosyası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasıyla birleştirildi. Önümüzdeki 6 Aralık tarihinde Samast'ın hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, önce kamu görevlileri üzerinde yoğunlaşan bir yargı süreci yürütmüş ve bazı şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan yeni iddianame, Samast'ın 'suça sürüklenen çocuk' statüsünde 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle yeniden değerlendirilecek. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan suç duyurusunun ardından, Dink ailesi 'müşteki' olarak, Samast ise 'suça sürüklenen çocuk' olarak iddianamede yer alacak.

Kurban derisi ve zekat paralarını PKK'ya mı aktardılar? Kurban derisi ve zekat paralarını PKK'ya mı aktardılar?

Samast'ın yargılanmasına devam edilecek olan bu yeni dönem, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 2007 yılında işlenen kahredici cinayeti sonrasında adalet arayışının sürdüğünü gözler önüne seriyor. Yeni yargı süreci ve dava dosyalarının birleştirilmesi sonucu, Samast'ın cezaevinde geçireceği sürenin uzaması mümkün görünüyor. İHA