İktidar partisinin izlediği politikaların ekonomik krize yol açtığını vurgulayan İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, "Her alanda biz yaptık oldu" anlayışının sağlık sektöründe de devam ettiğini belirtti. Olgun, yapılan uygulamaların vatandaşın lehine olması durumunda hayata geçirilmediğine dikkat çekerek, "Vatandaşlarımızın cebinden aldıklarınızla evine yiyecek götüremez duruma getirdiniz. Vatandaşımızın yiyeceğini aldınız bari dişlerini sökmeyin!" şeklinde konuştu.

Halk Sağlığı İçin Çağrı

İscehisar MYO Öğrencileri KONMAK-2024’e Katıldı! İscehisar MYO Öğrencileri KONMAK-2024’e Katıldı!

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Hakan Şeref Olgun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi. Ağız ve diş sağlığında ortaya çıkan yüksek maliyetlerin önüne geçilmesi için Aile Diş Hekimliği uygulamasının durumunu sordu. Olgun, bu uygulama ile vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlanacağını ifade ederek, toplumun ağız diş sağlığı konusundaki bilincinin artması ve düzenli kontrollerle erken teşhisin mümkün olacağını vurguladı.

Milletvekili Olgun, Sağlık Bakanı Koca'ya yöneltilen soruları sıraladı:

Aile Diş Hekimliği uygulaması ülke genelinde ne zaman başlayacaktır?

Aile Diş Hekimleri atamaları ne zaman yapılacaktır?

Aile Diş hekimlerinin çalışma koşulları nasıl olacaktır?

Aile Diş Hekimliği uygulamasının tüm ülkeye yayılması gerektiğini belirten Olgun, "Böylece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin yoğunluğu azaltılacak, vatandaşın üzerine yüklenen yüksek maliyetlerin önüne geçilecektir" dedi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK