Karacaören Çok Programlı Anadolu Lisesi ana binasının depreme dayanıksız raporu verilmesinin ardından çıkan yıkım kararının belde öğrenci ve velilerinin mağdur edilmeden giderilmesi taraftarı olduklarını dile getiren Milletvekili Olgun, beldedeki iki ilkokulun birleştirilmesi ile Çok Programlı Anadolu Lise öğrencilerinin mağdur edilmeden eğitimlerine devam edebileceklerini ifade etti.

ATÖLYE SAĞLAM ANA BİNA YIKILACAK

Karacaören Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin atölye binasının sağlam olduğuna işaret eden Milletvekili Olgun, okulun ana binasının yıkılacağını söyledi.

Karacaören beldesinde SEKA İlkokulu’nun 60 öğrencisinin bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Olgun; “Karacaören ilkokulu ile SEKA İlkokulu birleştirilirse toplam öğrenci sayısı 120 civarında olur ve sınıf başına da 30 öğrenci düşer. Bu da ülke genelindeki sınıf öğrenci ortalamasının altında kalır. İki okul birleştirilerek Karacaören ÇPL binası SEKA İlkokuluna taşınabilir. Böyle bir durumda mağduriyet yaşanmamış olur” dedi.

Çapa yaparken ayağını makinaya kaptırdı Çapa yaparken ayağını makinaya kaptırdı

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Karacaören halkının okulun yıkılmasının ardından tamamen kapatılma endişesi taşıdığını belirten İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, konunun yakın takipçisi olacağını söyledi.

Milletvekili Olgun; “Karacaören Çok Programlı Anadolu Lisesi sadece Karacaören beldemize değil çevre belde ve köylere de hizmet veren bir okulumuzdur. Diğer bazı yerlerde yıkım kararı alınıp kapatılan okullar gibi olmasın. Konunun yakından takipçisi olacağım. Karacaören’de bu okulun taşımalı eğitime geçirilerek devam edeceği endişesi var. Taşımalı eğitimde çocuğunu Çay ilçesine gönderemeyecek cebine harçlık koyamayacak aileler var. Durum böyle iken bu okulun taşımalıya geçirilmesi demek öğrenci sayısının düşürülmesi ve dolayısıyla okulun kapanması demektir. Çözüm ortadadır. İki ilkokulun birleştirilmesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin SEKA İlkokuluna taşınması yeterli olacaktır. Atölye kısmı sağlam olduğu için yine eğitimine burada devam edilebilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili biran önce açıklama yaparak Karacaören halkının tedirginliğini giderilmesini istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: SAİT KARADUMAN