Aday lansmanı olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Bolvadin Belediye Başkan Adayı İkbal Nedret Özbek il ve ilçe yönetimleriyle birlikte basınla buluştu. Afyonkarahisar’dan da pek çok basın mensubunun katılım sağladığı kahvaltılı basın toplantısında 1 Nisan’da, Bolvadin’in iyi belediyecilikle tanışacağı noktasında çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

nedret özbek

Programın son bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aday Özbek Bolvadin’de kalıplaşmış iki parti anlayışını nasıl kırmayı planlıyorsunuz sorusuna “Belediye şeffaf ve adil olmadığı için bu yola çıktım. Kanunsuz pek çok şey yapıldığını duyuyoruz. Şeffaf bir yönetim için sosyal bir belediyecilik anlayışını sağlamak için göreve talibim” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Toker Bolvadin için İYİ Parti camiası olarak önemli bir görev üstlendiklerini ifade etti. Belediyeyi kazanmak için yola çıktıklarını belirten İlçe Başkanı Toker diğerleri gibi polemiğe girmeden hizmet için yola çıktıklarını söyledi. Bolvadin’de 10 yıl önce verilen hiçbir sözün tutulmadığını söyleyen Başkan Toker Bolvadin’in şu anda nefret ve kine yönetildiğini vurguladı.

Mevcut belediye başkanı Kayacan’ı da eleştiren İlçe Başkanı Toker Bolvadin’de zorlu göreve talip olduklarını dile getirdi. Başkan Toker açıklamasının devamında ağabey olarak nitelendirdiği İl Başkanı Mısırlıoğu’na teşekkür etti.

muhammet mısırlıoğlu

Emekliler zil takıp oynayacak! Tek seferlik 35.000 TL nakit destek verilecek Emekliler zil takıp oynayacak! Tek seferlik 35.000 TL nakit destek verilecek

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun da katılım sağladığı programda Başkan Mısırlıoğlu seçime 50 gün kaldığını ifade ederek Afyonkarahisar’da 60 seçim bölgesinde iddialı bir şekilde sahada olduklarını belirtti.  İl Başkanı Mısırlıoğlu siyasetin halka hizmet için yapılması gerektiğini ve halka hizmetin hakka hizmet olduğunu kaydetti. Onlarca yıldır siyasette tecrübe kazandıklarını belirten Mısırlıoğlu şimdiye kadar hiçbir şaibeli işin içinde olmadıklarını ifade etti. Bolvadin için aday olan İkbal Nedret Özbek’in yıllardır belediye tecrübesi olan bir isim olduğunun altını çizen İl Başkanı Mısırlıoğlu Kayacan sülalesinde babasının dönemiyle birlikte 20 yılık bir yönetimleri olduğunu hatırlattı. Başkan Mısırlıoğlu Bolvadin’de çarşının baştan aşağıya yenilendiği söylendiği ancak burada ok ciddi hak mağduriyetleri yaşandığını belirtti. Şu anda Bolvadinli vatandaşlara bu başkan giderse hizmet gelmez algısı oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi.

İl Başkanı Mısırlıoğlu kentsel yenileme adı altında yapılan şeyin hizmet değil rant olduğunu ifade etti. Bolvadin’in kendi kaderiyle baş başa kaldığını ifade ederek samimiyetsiz bir ekibin bundan sonra Bolvadin’e verebilecekleri bir şey kalmadığını vurguladı.

Başkan Mısırlıoğlu, "Bolvadin'in nüfusu elli binlerdeyken günümüzde otuz binlere kadar düştü. Bu düşüşte mevcut yerel yönetimin ne derece etkisi olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. 

Basın toplantısı yapılan kahvaltı ve açıklamadan sonra sohbet şeklinde son buldu. 

 

Kaynak: CEMİLE KAYTAN