Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, belediye personeli, vatandaşların alkışları ve mehter marşı eşliğinde, coşkuyla karşılanan Milli Sporcu Münevvere Yılmaz, bir kez daha Afyonkarahisar ve Türkiye’nin gururu oldu.

“MÜNEVVERE BİZLERİ GURURLANDIRDI”

Dört Aydır Yoğun Çalışma Yapılıyordu, Listede Afyonkarahisar’da Var! Dört Aydır Yoğun Çalışma Yapılıyordu, Listede Afyonkarahisar’da Var!

Makam aracı TOGG ile evinden alınan Münevvere Yılmaz aracın tavanında şehrimizi turlarken sevgi gösterilerine, el sallayarak karşılık verdi. Milli Sporcu Münevvere’nin göğsümüzü kabarttığını söyleyen Başkan Zeybek, spora ve sporcuya her daim destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Zeybek, “Milli sporcumuz Münevvere Yılmaz kendisine olan inancımızın karşılığını Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırarak bizleri gururlandırdı. İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda gülle atma dalında Avrupa Şampiyonu olan Münevvere, 2 gümüş ve 2 de bronz madalya kazanmayı başardı. Türk milletini ve Afyonkarahisar halkını gururlandıran şampiyonumuzu biz de özel bir törenle karşılamak istedik. Mutluluğuna ortak olduğumuz milli sporcumuza nice başarılar diliyorum.”

BAŞKANIMIZ BİZİ ONURLANDIRDI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Antrenör Oğuz Özavar ise Münevvere’nin antrenmansız gün geçirmediğini söyledi. Allah’ın emanetlerine sahip çıktıklarını aktaran antrenör Özavar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

Afyonkarahisar Özel Sporcular İl Temsilcisi Hanife Yılmaz ise kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek disiplinli antrenman yaptığını söyledi. Disiplinin başarıyı getirdiğine dikkat çeken Anne Hanife Yılmaz “Başkanımızdan Allah razı olsun, Münevver'imizi gururlandırdı, bizleri onurlandırdı” dedi.

Tüm rekorları kırdığını söyleyen Milli Sporcu Münevvere ise “ İnşallah seneye Antalya’da tekrar rekorları kıracağız. Hocamın emeklerinin karşılığını verdik. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

21 ülkeden toplamda 514 sporcunun katıldığı şampiyonada Milli Sporcu Münevvere Yılmaz gülle atma branşında kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirerek Avrupa Şampiyonu oldu. Bin 500 metre koşuda, Avrupa 2'ncisi, bin 500 metre yürüyüşte Avrupa 2'ncisi, 800 metre koşuda Avrupa 3'üncüsü cirit atmada Avrupa 3'üncüsü olarak toplamda 1 altın 2 gümüş 2 bronz madalya elde etti.  F/Ö-D/A

Editör: Fadime Özkaran