2024 Mahalli seçimlerine az bir süre kala AK Parti'de kimin belediye başkanlığına aday gösterileceği konusunda sona yaklaşılırken, Mahmut Koçak ile ilgili belirsizlik halen sürmekte. 

2002 Seçimlerinde AK Parti'den Milletvekili seçilen Mahmut Koçak, daha sonra parti içerisinde çeşitli huzursuzluklar yaratmıştı. 367 Krizi olarak da bilinen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul salonuna girmeyerek AK Parti'nin adayı Abdullah Gül’ün, meclis tarafından seçilmesini engelleyen hareketin içerisinde yer alan Mahmut Koçak, daha sonraki aylarda da Recep Tayyip Erdoğan‘a karşı ağır hakaretlerde bulunmuştu. 

O ilerleyen süreç içersinde AK Parti'den ihraç edilen Mahmut Koçak, çeşitli partilerle görüşmüş ve en sonunda geçtiğimiz mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti'den Afyon Belediye başkan adayı olarak sahneye çıkmıştı. 

İYİ Parti aday olarak girdiği 2019 Mahalli idareler seçimini kaybeden Mahmut Koçak, İYİ Parti ile arasındaki bağı da kopartmıştı.

Mahmut Koçak, 2023 yılının başından itibaren AK Parti ile yeniden flört etmeye başlamış ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de AK Partiye katılmış seçim de de AK Parti logosu ve kendi resminin olduğu bir araç ile münferit olarak çalışmıştı.

Hangi Siyasi Partinin Belediyeleri Kasasını Dolu Bıraktı? Hangi Siyasi Partinin Belediyeleri Kasasını Dolu Bıraktı?

Bu süreç içerisinde AK Parti Afyon Milletvekili adayı olmak için bir süre uğraş veren Mahmut Koçak’ın, milletvekili listesinde isminin yer almaması 2024 belediye başkanlığı seçimlerine aday gösterileceği beklentisini doğurmuştu.

2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde AK Parti'den belediye başkan aday adayı olarak müracaatını yapan Mahmut Koçak, daha ilk günden büyük bir tartışmayı da alevlendirmişti.

Koçak AK Parti'de adaylık müracaatı sırasında yaptığı konuşmada kendisini Cumhurbaşkanının ve AK Parti'nin davet ettiğini ifade etmiş, bu sözlerine karşı ilk tepki de Afyon Milletvekili Ali Özkaya’dan gelmişti. Özkaya, ne kendilerinin ne de Cumhurbaşkanının böyle bir davette bulunmadığını, Mahmut Koçak’ın müracaat etmesi üzerine kendisi ile görüşüldüğünü söylemişti. 

AK Parti içerisinde Mahmut Koçak‘ın kesin olarak belediye başkanı aday olarak gösterilmeyeceğine dair iddialar yoğunluk kazanırken, Ali Özkaya‘nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a söylediği bir söz, Özkaya haklıymış dedirtti.

Ali Özkaya o görüşmede Bakan Göktaş’a, 'Şu Mahmut Koçak’ı Büyükelçi ya da başka bir şey yapın da kurtulalım’ şeklinde sözler söylediği öğrenilmişti.

AK Parti'nin adayını açıklayacağı günlere kısa bir süre kala Mahmut Koçak’ın parti içerisinde yarattığı huzursuzluk, onun ancak kendisine bir görev verildiği taktirde bu huzursuzlukların sona ereceği kanaatini yaygınlaştırıyor. 

Mahmut Koçak‘ın AK Parti‘den Afyon belediye başkan adaylığına gösterilmediği takdirde genel merkeze çağrılarak kendisine bir görev verileceğine dair ifadelerde bulunulacağı iddia edilmekte.

Bu görevin ise Ali Özkaya’nın söylediği gibi Büyükelçilik şeklinde mi olacağı ise henüz bilinmiyor. ÖZEL HABER//MEHMET EMİN GÜZBEY 

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ