Öztürk, Afyonkarahisar'da bazı STK ve partilerin düzenlediği toplantıya muhalefet partilerin davet edilmediğine dair bilgiler alarak üzüldüğünü belirtti. Sivil halkın katledilmesine karşı yapılacak yürüyüş, eylem ve toplantılara çağrılmadan ayrıştırma ve bölme amacının başka ne olabileceğini sordu.

Kaza: 1 ağır yaralı! Kaza: 1 ağır yaralı!

Sivil insanların katledilmesinin kabul edilemez olduğunu beyan eden Başkan Öztürk, tarihsel ve günümüzdeki Türk milletinin duruşunun, mazlumun yanında ve zalimin karşısında olduğunu vurguladı.

İsrail ve Filistin arasında yaşanan insanlık dışı operasyonlarına dikkat çekti. Aynı zamanda Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'a karşı yürütülen karalama kampanyasına dikkat çekti. Bu süreçte kendilerinin İsrail destekçisi ve din düşmanı olarak suçlandıklarını belirtti.

Öztürk, Filistin meselesinin ümmet meselesinden ziyade Arapların meselesi olduğunu belirtti ve bu düşüncesini gizlemedi. Ayrıca 'Mehmetçiğin Gazze'ye gitmesi' bazında yapılan söylemleri doğru bulmadıklarını kaydetti.

Öztürk, İsrail'in savunma bakanı Yoav Galant'ın İsrail askerlerinin hiçbir kurala tabi olmadığını ilan etmesini ve bunun ardından İsrail ordusunun Cenevre Konvansiyonu'na aykırı hareket etmesini kınadığını belirtti. Öztürk, iki tarafı da Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine davet etti.

İstanbul'da düzenlenen Filistin halkına destek yürüyüşündeki İHH başkanının kendilerine yönelik ithamlar ve iftiraları nedeniyle Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. FADİME ÖZKARAN 

Editör: Fadime Özkaran